Reklama

Reklama

Jako hvězdy na Zemi

(festivalový název)
  • Indie Taare Zameen Par (více)
Trailer

Obsahy(1)

Devítiletý chlapec je sužován svým okolím - ve škole není schopen přečíst jedinou větu, nosí špatné známky a s tím se nesou i další problémy - dusno doma, šikana... Smyčka kolem krku se mu utahuje, až se zoufalý otec rozhodne "nepovedeného" synka poslat na internát. Tam po mnoha útrapách potkává nového učitele výtvarné výchovy, který ví zcela přesně, jak se jeho problém nazývá - dyslexie. A začíná osvěta na všechny strany a vše se začíná obracet k lepšímu... (bolly.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

brit84 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že film tak citově tlačí na pilu. Trochu střízlivější přístup by neškodil. Příběh se snaží nahnat slzy do tváře i v těch nejbanálnějších situacích a po chvíli to začne nudit. Konec samozřejmě dopadne nanejvýš dobře a všichni si můžou klidně oddechnout a vyhodit posmrkaný kapesníky. Třeba 3 idioti jsou proti tomuhle dokonalost sama. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

První půlka byla super a už jsem se těšil na pořádný melodrama a taky až vstoupí do hry Aamir Khan, kterého jsem si tak oblíbil v 3 Idiots. Bohužel s jeho nástupem jde film kvalitou pořádně dolů. Začne hrozně zbytečně tlačit na pilu a to ne v nějakých dojemných scénách, ale v motivech příběhu. Nestačí, že hlavní učitel má empatii, je volnomyšlenkář a má otevřenou mysl - musí také pracovat (a dojímat se) v ústavu pro duševně choré, musí být taky dyslektik a musí kárat otce hlavního hrdiny, že mu projevuje málo lásky... Achjo, místy to pak připomínalo ty nejhorší americké televizní filmy pro správného křesťana. Druhou půlka je prostě jako z nějakého jiného, horšího filmu. Dohromady mi to však dává lehce nadprůměrný film. (7/10) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tak jak se píše v obsahu: poučný, hravý a zejména dojemný film ... ano to všechno byl. Totiž indická kinematografie je podivuhodná pro středoevropana, ale dokáže vnímavému divákovi dát něco, co nikdo jiný nedokáže. Film bych rozdělil na dvě části - první nás seznámí s nezbedným klukem, se kterým si nikdo neví rady a v druhé půlce se učitelovi podaří díky svým zkušenostem změnit přístup k němu a tím pádem ho zkrotit. Každá část je jiná a pro mě ta první byla útrpně dlouhá a jen zvědavost mi udržela pozornost, abych se dočkal poučnému rozuzlení - jehož jediným jmenovatelem je dislexie (a to snad není spoiler). Ta je polopaticky vysvětlena a lze tedy pochopit všechny souvislosti, o kterých jsem ani netušil. Prostě rozhodně zajimavý film - a v neposlední řadě i tím, že v žádné "civilizované" zemi nevznikne něco podobného, protože by všude jinde byl kdokoliv podobný nařčen z pedofilního chování. Bohužel tomuto poučnému filmu nedokážu dát vyšší hodnocení kvůli přehnané stopáži, ale zvídavému divákovi doporučuji. PS: "Jiný kraj, jiný mrav" dokazuje jen to, jak mylný je vtip o rozdílu mezi učitelem a pedofilem ;-). [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych tam pár věcí změnil či upravil. Například to, že se až moc tlačí na slzy i tam, kde to není třeba. Je v podstatě jasné, že k nim ten příběh směřuje a tak není nutné to ždímat několikrát. A zároveň bych to díky tomu i zkrátil, protože skoro tři hodiny je hodně dlouhá stopáž a třeba první tanec učitele šel určitě zkrátit (ale rozumím, že se během něho představuje hlavní hvězda filmu). S Bollywoodem nemám moc diváckých zkušeností (i proto budu ohleduplnější v hodnocení) a chápu, že oni to tak dělají. Úplně mi to nevadí, ale nějak tu jejich potřebu necítím. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Najviac mi vadilo to, čo sprevádzalo celý film od prvej po poslednú minútu a teda plochosť resp. jednorozmernosť všetkých postáv. Ako keby každý mal len jednu jedinú vlastnosť vyhovujúcu konkrétnej situácii príbehu a na vysvetlenie ďalšej situácie sa proste použije iná postava... To zaváňa skoro amaterizmom najhrubšieho zrna. Ale inak myšlienka pekná, vizuál pekný, pesničky pekné, to decko to hralo skvelo a Aamir je vždy tutovka. Takže stopáž - bezmála 3 hodiny prebehla síce ok, ale kebyže sa na to pozerám z toho "užitočného" filmového hľadiska, nemohol by som to nazvať inak ako FAIL. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama