Maroko

Morocco

Romantický

USA, 1930, 90 min

• Houdini

NFR 1992, Oscar 4 nominace: Režie, Herečka HR - Marlene Dietrich, Kamera, Výprava(5.4.2004)

Rozjezd filmu velice slibný - kdo by odolal Marlene v mužských šatech (zvlášť když líbá ženu!) a vyzývavým pohledům sukničkářského vojáčka v podání Garyho Coopera? Ti dva se k sobě hodí jako jin a jang, ale když se celý film pořád dokola loučí, aby se zase sešli a pak se znovu rozloučili... kouzlo jejich románku rychle vyprchává a divák se začíná chtě-nechtě nudit.(1.5.2007)

Von Sternbergerova originální, pečlivě vytvořená atmosféra a jeho stejně důkladně promyšlené, smyslné záběry zobrazující bohyni Dietrich v tom nejerotičtějším světle. Díky tomu uvízlo Maroko v paměti diváků a nezapadlo úplně v plejádě tuctových romancí 30. let.(29.8.2011)

• worm14

Nečekal jsem žádné zázraky, ale přesto jsem byl celkem zklamaný. Po hodině a půl si pořád kladu otázku : O čem to všechno bylo? Marlen Dietrich a Gary Cooper tvoří sice celkem zajímavou dvojici a pravděpodobně taky asi jediný důvod proč se na tenhle film podívat. V opačném případě by byl u filmu Marocco jen šedý čtvereček a film by upadl v úplné zapomnění. Děj filmu je prostý, přímočarý, bez nápadu...není v tom nic originálního. Výkony veskrze průměrné, možná že hudba nebyla úplně nejhorší. Bylo to doslova 90 minut nudy. Podruhé už bych se tomuhle filmu radši vyhnul...(5.12.2008)

Jedno úchvatné predstavenie, kde nezávislá a svojbytná Marlene zisťuje na vlastnej koži, že láska predsa existuje. Na rozdiel od dnešných filmov to vážne dáva zmysel a po konci som sa cítila skutočne dobre.(15.4.2012)