Život Josefa Lady, jednoho z nejznámějších kreslířů na světě, se zdánlivě podobá některé z pohádek, které sám psával. Ale jako se v jeho pohádkách objevují různá strašidla, stejně tak se s pomyslnými strašidly potkával ve svém životě. A to jak díky pověstem, ve kterých vyrůstal v rodných Hrusicích, tak i v Praze, kde prožil celý zbytek života. Lada svým osobitým způsobem viděl hastrmany a strašidla i v pražských domech a zákoutích Podskalí. Krom toho se potkával i s "opravdovými strašidly". Než se stal uznávaným malířem a spisovatelem, měl dlouho hluboko do kapsy. Poznal velkou lásku, kterou si ale dlouhá léta odpíral, setkal se i s nemocemi a smrtí svých blízkých. On sám v mládí oslepl na jedno oko, poté, kdy si ho poranil o jeden z tatínkových ševcovských nástrojů, ale možná právě proto se dopracoval ke svému typickému kreslířskému stylu. Kdo ví... (oficiální text distributora)
marwin836
Dokument o vynikajícím malíři Josefu Ladovi. Čekal jsem mnohem více bubáků a méně Lady. Celkově ani zpracování nebylo nejlepší.. Pro příště snad vymyslí lepší název. 32%(21.1.2012)
žádní fanoušci
Související
- Paní Olga (TV film) (2006)
- Kluk z Louky (TV film) (2006)
- Život mezi bílými čarami (TV film) (2005)
- Sobí ráno (TV film) (2003)
- Příběhy slavných (TV seriál) (2002)
- Je samo tělo tvé a kolem zem (TV pořad) (2002)
- Život je drsnej chlapec (TV film) (2002)
- Diagnóza: Smrt nenávistí (TV film) (2002)
- Muž s velkou hlavou (TV film) (2002)
- Mejla (TV film) (2001)
- Milý společník aneb Blues pro Luďka Hulana (TV film) (2001)
- Miliony lidských očí (TV film) (2001)
- Andělé tě hlídají (TV film) (2000)
- Drahý můj Jiří Grossmann (TV film) (2000)