Reklama

Reklama

Zamilovaná zvířata

  • Francie Les Animaux amoureux (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná.

Delfíni, lvi, ryby, ptáci, klokani, opice, krabi nebo hmyz, všichni tito jedinci se snaží okouzlit toho druhého za účelem páření a zplození života. Jejich obřady lásky jsou jako zrcadlo, ve kterém se člověk dost často poznává…

Skrz nádherné a dojemné obrazy nás Les Animaux amoureux zve na cestu do různých koutů světa, abychom shlédli ty nejneobyčejnější milostné eposy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

ic 

všechny recenze uživatele

Je to príma... jen málo dokumentů se dostane do kin a vůbec do hlubšího kolektivního (po)vědomí, ale neshledal jsem tu nic dosud nevídaného ani poučného. Vůbec informační hodnota 0. Jestli si někdo myslí že jde o něco obscéního až šokujícího tak to vůbec (bohužel), prostě nic extra na tom nebylo. Poměrně vysoké hodnocení jen ukazuje jak málo dokumentů lidé sledují a je potřeba jim je servírovat takto přehypované aby si jich vůbec všimli. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna v přítmí kinosálů. Krásné záběry divoké přírody citlivě doplněné o hudební doprovod Philipa Glasse poskládané z jednotlivých segmentů od námluv, přes samotný akt milování až po vděčný výsledek - mláďata. Úvodní i závěrečný komentář je jednoduše obecný a na pouhý pohled nahodile sestřihaný materiál smysluplně uzavírá v jednotný celek. 90% ()

Reklama

gudaulin

všechny recenze uživatele

V tomhle případě se vzdám hvězdičkového hodnocení, protože jsem snímek v určitém momentě vzdal. Viděl jsem ho totiž v televizi a přistupoval jsem k němu s nemalým očekáváním. Chtěl jsem zkrátka vidět novou Baraku, jenže podobnou kategorii filmů založených na velkolepých záběrech přírody je bez debat potřeba vidět na velkém plátně nebo přinejmenším na televizní obrazovce maximální velikosti a kvality obrazu. Takhle to není ono a dojem z filmu to výrazně kalí. Přesto si myslím, že Zamilovaná zvířata nedosahují kvality slavných snímků své kategorie a režisér mohl z námětu vymáčkout víc. Chtělo to větší dynamiku a odvážnější střih. Takhle je emocionální dopad oslabený. ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Krásný oddychový dokument téměř beze slov.Mám rád projekty jako jsou Baraka apod...proto mě tento dokument velice zaujal a potěšil!Koukat skoro hodinu a půl na namlouvající se zvířata,která rodí v absolutním souladu s přírodou své potomky a s pravou mateřskou láskou se o ně starají byl pro mě balzám na nervy!Krása! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který mě velmi dojal. A to je co říct, protože mě nerozbrečí ani vlastní pohřeb:-). Obával jsem se, jestli někdo vůbec přijde do kina, jelikož promítají při minimálním počtě pěti diváků. A v dopoledním středečním čase, kdy venku panovalo letní počasí, byly obavy na místě. Nakonec se nás naštěstí sešlo devět. A všichni jsme společně zhlédli skvělé "herecké" výkony. Hudba byla grandiózní. V některých pasážích byly vtipné scénky. Např. vábení žiraf, kdy samec plácá svojí hlavou zadeček samice. Tento "filmík" považuji za velký počin a oceňuji ho čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • V inej scéne sa kamera plazí z tŕstia vo vode k hniezdu penice a záber končí zhora. Dostať sa tak blízko k vtákom bez toho, aby ich pri tom vyplašili, zabralo štábu 12 dní pomalého a starostlivého postupu. (PeterJon)
  • Ako uvádza distribútor filmu SPI International, aby filmári zachytili aj tie najmenšie detaily zvieracích pytačiek, použili nielen najmodernejšie technológie, ale často vymýšľali nové techniky, ktoré umožnili ich tímu natáčať zvieratá z bezprostrednej blízkosti a byť pri tom nenápadní. Použili všetky možné vynálezy vytvorené pre systém „vidieť a nebyť videný“. Natáčali jeleňa za pomoci diaľkovo ovládanej kamery ukrytej v kmeni v lese blízko krmelca; podobne použili kameru na palube diaľkovo ovládanej miniatúrnej lodi, aby natočili 12 m záberov potápiek so svojimi potomkami. (PeterJon)
  • 365 dní príprav
    2 roky filmovania v 16 krajinách pod vodou, v močiaroch, v korunách stromov, vo vzduchu
    teploty od -30 do +50° Celzia
    170 druhov zvierat (PeterJon)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama