Reklama

Reklama

Aru tabibito no nikki

(seriál)
  • Japonsko 或る旅人の日記 (více)
všechny plakáty
Japonsko, 2003, 6x3 min

Režie:

Kunio Kató

Recenze (7)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Aru Tabibito no Nikki IMHO anime není, svojí vizuální estetikou a atmosférou je úplně jinde. Snad lehce surrealistické dílo, řekl bych (ale opravdu jen lehce). ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Ač je Tortov Roddle především cestovatel, je oděn společensky, tedy do obleku, kolem krku má ovinut šál a na hlavě nasazen vysoký cylindr. Na praseti s dlouhýma nohama projíždí svět šmrncnutý fantastikou a právě drobné epizodky z jeho cest jsou náplní tohoto kraťoučkého němého anime. To zaujme především osobitou do výšky protáhlou kresbou, jíž zobrazuje všeliké více či méně fantazijní výjevy. K původním šesti epizodám přibyly na DVD další tři, přičemž ve dvou z nich Tortov nevystupuje. (Mimochodem, já jsem si na Subjektivem zmiňovaný Dalího obraz nevzpomněl:-)) 7/10 ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Bonusovému Apple incidentu, ve kterém se Kunio Kató odvážil jít do opravdové surrealistické miniatury inspirované René Magrittem a podpořené sugestivním hudebním doprovodem, dávám *****, ostatní části jsou mezi *** a ****. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stačí ak máte radi melancholickú atmosféru a užívate si precíznu ručnú maľbu. Ticho postáv vo svete plnom čudesností, ktorý je na druhú stranu povedome známy mi ulahodil. Krátky seriál, ktorý ako keby rozčeril hladinu niečoho väčšieho čo som nemohol zachytiť. A práve to tajomstvo je to, čo ma nedokázalo prepustiť zo svojich príbehov jedného čudesného cestovateľa. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Príjemné surrealistické dielko, ktoré mi z počiatku svojou prostotu pripomínalo haiku. Približne trojminútové epizódky sú okrem príjemného vizuálu s nádhernými farbami opatrené aj slušne zenovými vyústeniami. Všetky sa držia v podobnom duchu a nezáleží, ktorým začnete. Z bonusov odporúčam úsmevne drogové Red Berry a na druhú stranu temný a pochmúrny Jablkový incident. Vleklé Fantasy mi prišlo najhoršie. ()

Reklama

Reklama