Reklama

Reklama

Měsíční krev

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Beast Must Die (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osm lidí bylo pozváno na víkend na ostrovní panství. Jeden z nich je vlkodlak. Uhodnete, který z nich to je? (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Není to dobrý film. Ale je to skvělý film. Je to film, ve kterém se na začátku dozvíte, že skoro všichni zúčastnění jsou kanibalističtí sérioví vrahové a nikdo už se k té informaci v dalśích osmdesáti minutách nevrátí. Film, jehož morálně flexibilní protagonista si myslí, že je v úplně jiném žánru, v němž Peter Cushing (který měl imho toho morálně flexibilního protagonistu hrát místo Calvina Lockharta) je chodící encyklopedie vlkodlaků a kde vlkodlaka hraje velký černý pes. MWAH! Celé je to podané jako detektivka ve stylu Agathy Christie, včetně toho, že vám to docela efektivně předhodí jednu dvě volavky, a má to zvláštní gimmick, kdy se děj najednou zastaví a vy dostanete třicet vteřin na to, si promyslet, kde je bestie. A taky to má efektní scény se samopaly a explodujícími helikoptérami. Tohle prostě chcete. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lovec Tom Newcliffe pozve na své panství šest hostů. Tedy, není to na ostrově, i když ano, protože ostrovem je tu míněna Anglie. Tom je schopen ulovit cokoliv, ale jeho dávným snem je získat jako trofej vlkodlaka. Jeho hosté jsou spojeni s podivnými vraždami, kdy oběti jsou rozervané a většinou jim i chybí maso. Tom je tedy přesvědčen, že jeden z nich musí být vlkodlak. Jenže je třeba se mít na pozoru, páč z lovce se může snadno stát kořist. Dohady, kdo je vlkodlak, se nakonec změní v boj o život. A zatímco je lovec neúspěšný, bestie trhá jednu oběť za druhou. Diváci jsou v úvodu vyzváni, aby příběh bedlivě sledovali. Před koncem pak dostanou 30 sekund na to, aby si tipli, kdo je šelmou. Svižný příběh s realistickou bestií, pěknou a vynalézavou kamerou a s výbornou hudbou. Ani příliš nevadí, že proměna je jen letmá, protože na ní to tentokrát nestojí. Za mě fajn, ocení ale spíše příznivci postarších hororů a Petera Cushinga, který však dostal menší prostor. ()

Reklama

pepua 

všechny recenze uživatele

Mne naopak hudba jako ze seriálu Profesionálové navnadila a vybízela tušit akcí nabitý vlkodlačí film. Výběr hlavních postav mi pak také vůbec nevadil, naopak, postava prachatého černocha-vlkodlakobijce mi přišla sympatická. Problém je v tom, že po čtvrt hodině je po veškeré akci, a tím pádem i jakékoli další zábavě. Vyprávění o původu vlkodlaků, konverzace mezi lidmi ve skupině, ale i pátrání po vlkodlakovi samotném jsou hodně nudné a unavující. Velká škoda, doufal jsem, že se studiu Amicus podařilo natočit na tehdejší dobu nevšední film s takovýmto tématem. Alternativní název uvedený na imdb pak přímo odkazuje k postavě, která se ve vlkodlaka přeměňuje. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takova story ala radoby Agatha Christie, aneb parta lidi uzavrenych na rozsahlem sidle, a majitel se snazi prijit na to, kdo je vlkodlak. Film Vam jakoby da indicie k odhaleni teto osoby, a vy to mate na konci uhodnout...no nevim. Film me vubec nebavil. Alespon ze tam byla krasna cernosska Marlene Clark. ;) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Deset malých černoušků podle Amicusu. Sedmdesátková pohodička s vynikající jazz-funkovou hudbou, která dostává velkorysý prostor. Peter Cushing a Charles Gray nezklamou nikdy a příjemně se na to kouká. Nic víc, nic míň. Zabila mě tahle slovní výměna- Cynický "alternativec" Foote (hraje si s bičem): „Říká se tomu aggro art. Vyjadřujete se agresivně tak, že barvu na plátno nanášíte bičem." Nonšalantní Bennington: „Já dávám přednost krajinkám." ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama