Reklama

Reklama

Clannad - After Story

(série)
  • Japonsko クラナド アフターストーリー (více)
Japonsko, (2008–2009), 9 h 10 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Kamera:

Rin Jamamoto

Hrají:

Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Romi Paku, Takeši Aono, Mucumi Tamura, Akiko Jadžima, Tarusuke Šingaki, Terujuki Tanzawa, Hikaru Midorikawa (více)
(další profese)

Epizody(22)

Další série nám přináší zcela nový pohled na život hrdinů, kteří spolu budou procházet další část života, plnou strastí dospělého života. Samozrejmě se vrací většina postav z minulé série, které se o trochu změnily. (kajdiceek)

Recenze (36)

xtomas252 

všechny recenze uživatele

Opravdu silná citová ždímačka, která zašla ještě o něco výš než první série. Trochu zamrzelo, že se v závěru série upozadily skoro všechny vedlejší postavy, ale asi to tak muselo být. Závěr mi úplně po chuti nebyl, nejaký polosmutný konec by se podle mě hodil daleko víc, ale nakonec i tak dávám pět hvezd, ale mohlo to být ještě o něco lepší. ()

Honza135 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KDYBYCH ZDE NA NI PROMLUVIL, NAGISA A JÁ SE ČASEM SEZNÁMÍME A BUDEME SPOLU CHODIT. ALE MOŽNÁ BY BYLO LEPŠÍ, KDYBYCH TO NEUDĚLAL. MOŽNÁ BY BYLO LEPŠÍ, KDYBYCHOM SE NIKDY NEPOTKALI...“ Celá série byla vytvořena podle vizuální novely Clannad. Seriál přímo navazuje na první sérii, ve kterém se dočkáme už jen pár vedlejších příběhů, začlenění všech postav do společnosti a poté dalšího vývoje vztahu mezi Okazakim a Nagisou. » Co se mi líbilo: 1) Pokračování příběhu. Už jen to, že autoři nevynechali z předlohy druhou část, mě potěšilo. Bohužel jsem od ní očekával více, než se mi dostalo. 2) Vedlejší příběhy. Yukinina část byla celkem pěkná, ale to nejlepší z celé série byl Misainin příběh ze středoškolských let. Její vztah s Katsukim se mi zdál uvěřitelnější, než vztah hlavního hrdiny s Nagisou. Velmi mě dojal a poprvé došlo i na slzy... 3) Žánry. Vždy se mi líbily příběhy, kde mělo silné zastoupení drama se špetkou komedie. Občas se zasmát a zároveň být napnutý jak struna, jak to dopadne... Ten pocit mám prostě rád. 4) Animace. Její propracovanost netřeba chválit, dosahuje stejně vysokých kvalit jako první série. 5) Hudba. Oproti první sérii, kde mi ending lezl krkem, v druhé sérii se mi neprotivil. Byl průměrný, zato opening byl povedený. Jeho zpracování se velmi podobalo openingu ze seriálu Air. Samozřejmě se musím ještě zmínit o melancholické klavírové melodii Roaring Tides II, díky které jsem si uvědomoval závažnost daných situací. » Co jsem nemusel: 1) Poslední díl. Bohužel nepatřím k těm, pro které byla Nagisa nejlepší hlavní hrdinkou. Dokázal jsem si domyslet, že to tak vše dopadne. Ushio byla chudák, nemohla za to, ale Nagisa už ano. Proč byla tak tvrdohlavá? A hlavní hrdina to vše odnesl... Fakt solidní drama, které bych v tomto místě ukončil. Ale autoři byli vázáni námětem, a tak vznikl 22. díl, kterým to vše zkazili. 2) Nepoutavost. Od okamžiku, kdy Tomoya odmaturoval, jsem do závěru 17. dílu cítil, jak se do sledování musím nutit. I přes občasnou vtipnost či drama mě tato část příběhu nudila. Tedy až na chvíle, kdy se na scéně ukázal Yuusuke... 3) Nedostatek romantiky. A té tu bylo zatraceně málo. Tomoya se s Nagisou sotva drželi za ruce, a to byl vrchol veškerého vztahu, víc se divákovi neukázalo. Ani na ten polibek nedošlo! Proč byla Nagisa tak sakramentsky plachá? Jak si pak mám reálně představit pokračování příběhu? » Shrnutí: První série sázela na středoškolskou vtipnost a romantiku, druhá na drama o rodině, které se, podle mého názoru, až zas tolik nepovedlo. Nebýt Misae a jejího vztahu, tak udělím tomuto kousku pouhé dvě hvězdy. Předchozí adaptace vizuálních novel od vývojářů Key byly prostě lepší. Shlédnuto v japonském znění s českými titulky v TV verzi ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší pokračování Clannadu, ovšem stejně zbytečně roztahané. After story je mnohem smutnější, tím pádem ještě víc slzopudné, reflektující pocity postav a jejich jednání. Mysteriózno tu konečně nachází své vysvětlení a už tolik neotravuje jako v první sérii. Popravdě, víc mě bavil bonusový díl, který děj celých dvou sérií zrekapituluje ani ne za 30 minut. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to pro mě něco úplně nového - naprostá perla žánru. Většina těhle školních komedií / romantik totiž končí někde před prvním polibkem a to mě většinou strašně irituje. Tady to ovšem Clannad zahrál výtečně a z dětí se ihned po škole stávají plnohodní partneři a tak dále. Co mě příjemně potěšilo bylo vyvrácení mnoha standartů (Nebudu zde zabíhat do detailů, ty pochopitelně sdělí samotný seriál). Sám jsem byl tímto kousek tak chycen, že jsem jednoho večera začal koukat a někdy ráno kolem 5. hodiny ranní byl hotov. Prostě jsem potřeboval vědět, co bude dál - a to bezprostředně. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Druhá série, díky tomu, že opustila jen high school eventy a odehrává se převážně v době, kdy postavy už střední vychodily, je o dost zajímavější a taky lepší. Lepší v tom, že se konečně příběh posouvá o dost dál. Navíc se tu brutálně tlačí na pilu, aby z vás příběh vymačkal co nejvíce slz .. a celkem se to i daří :) Mnoho lidí nesnese twist v "posledním" díle (po 22 jsou ještě dvě epizodky, z čehož jedna se odehrává v mírně alternativní realitě a druhá je jen rekap celého Clannadu)... z počátku mi to taky lezlo všema tělníma otvorama, ale nakonec, když vezmete Clannad jako celek, tak to tam zapadá úplně v pohodě. Animace a kresba je tu ještě o jeden level výš, než v první sérce, takže se na to hodně pekně kouká.. ovšem doporučuju koukat s plnou krabicou papírových kapesníků (a na honění fakt nebudou) ! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama