Reklama

Reklama

Clannad - After Story

(série)
  • Japonsko クラナド アフターストーリー (více)
Japonsko, (2008–2009), 9 h 10 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Kamera:

Rin Jamamoto

Hrají:

Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Romi Paku, Takeši Aono, Mucumi Tamura, Akiko Jadžima, Tarusuke Šingaki, Terujuki Tanzawa, Hikaru Midorikawa (více)
(další profese)

Epizody(22)

Další série nám přináší zcela nový pohled na život hrdinů, kteří spolu budou procházet další část života, plnou strastí dospělého života. Samozrejmě se vrací většina postav z minulé série, které se o trochu změnily. (kajdiceek)

Recenze (36)

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokúsim sa tento seriál okomentovať bez zbytočného prezrádzania deju, ak by mi to nevyšlo, tak mi to prosím nemajte za zlé... Od začiatku ma táto séria nebavila až tak ako prvá, chýba mi tu hlavne "misia epizódy", i keď sa dá povedať, že je to celé rozdelené do akýchsi menších celkov, až tak nezaujme... Naozaj zaujímavé to pre mňa začalo byť až keď jednu hlavnú postavu "nahradila" iná... ... Tiež ma veľmi potešil návrat mojej obľúbenej vedľajšej postavy a tentoraz dokonca už v normálnej forme... :D Čo ma však opäť trochu (neviem prečo) sklamalo, bol ten "pekný" koniec... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první řadě velká změna atmosféry. Tíha zodpovědnosti podstatně vzrostla a už to není jen postarat se o sebe a kamarády, ale nést na sobě i tíhu těch rozhodnutí, která je někdy neunesitelná. Tón přece jen ještě trochu bezstarostného dovádění na střední škole se zabarví do smutku. Je to dospělejší. Konečně se – pro mě – propojí příběh dívky z umírajícího světa a příběh našich hrdinů. Takhle vnímám i konec příběhu. KOUSEK DĚJE Je to alternativní šťastný konec, který se odehrává v alternativním vesmíru. V tom našem to zůstalo, tak jak se stalo, tedy tragicky. Vzkříšení se možná jen odehrálo v hlavně hlavního hrdiny, který se tíhou zármutku zhroutil a propadl do šílenství. Ostatně náznaků a témat pocuchané psychiky bylo v předchozím ději více než dost. SHRNUTÍ: Citlivé, dojemné a trochu bezvýchodné. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clannad druhá séria je výletom do preplakaných hodín. Teda aby som upresnil stále sa plače viac a viac. Aspoň u mňa to tak bolo ale chápem, že nie každý má na také niečo chuť. Jedno čo sa tiež stále zlepšuje je hudba. Ku koncu je už taká nádherná, že sa mi už len s nej chcelo plakať. Jedno ale musím uznať a to je žiadna gradácia. Človek nečaká na jeden smutný moment má ich veľa a preto hodnotenie také aké je. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší pokračování Clannadu, ovšem stejně zbytečně roztahané. After story je mnohem smutnější, tím pádem ještě víc slzopudné, reflektující pocity postav a jejich jednání. Mysteriózno tu konečně nachází své vysvětlení a už tolik neotravuje jako v první sérii. Popravdě, víc mě bavil bonusový díl, který děj celých dvou sérií zrekapituluje ani ne za 30 minut. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to pro mě něco úplně nového - naprostá perla žánru. Většina těhle školních komedií / romantik totiž končí někde před prvním polibkem a to mě většinou strašně irituje. Tady to ovšem Clannad zahrál výtečně a z dětí se ihned po škole stávají plnohodní partneři a tak dále. Co mě příjemně potěšilo bylo vyvrácení mnoha standartů (Nebudu zde zabíhat do detailů, ty pochopitelně sdělí samotný seriál). Sám jsem byl tímto kousek tak chycen, že jsem jednoho večera začal koukat a někdy ráno kolem 5. hodiny ranní byl hotov. Prostě jsem potřeboval vědět, co bude dál - a to bezprostředně. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama