Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý podnikatel Justin Price chystá otevření nočního klubu, na který mu půjčuje peníze jeho přítel, mafián Tony Galper. Tonyho však v hádce nešťastnou náhodou usmrtí jeho bývalá žena Vanessa. Jelikož Justin je nyní Vanessiným milencem, pomůže jí zbavit se těla. Nepočítá ovšem s bulvárním novinářem Linwoodem Cobenem, jemuž se podařilo pořídit fotografie Tonyho mrtvoly. Linwood dvojici provinilců vydírá a tak Justinovi nezbyde, než sprovodit ze světa i jeho. Po vlezlém novináři se však objevuje ještě neodbytnější vyšetřovatel, poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo jednadvacátého století. Tak to už není ono. Nová éra "columbovek", která odstartovala v roce 1989, v žádném případě nebyla špatná, ale tohle se vážně se nepovedlo. Falk je už starý a když ho vidíme, jak si ruku ráchá v záchodové míse, je nám ho skoro až líto. Co vlastně tomuhle filmu chybí? Vrah, který by byl poručíkovi důstojným protihráčem, jeho svérázné vyšetřovací metody, jeho osobitý humor, nějaká atmosféra a pořádné závěrečné usvědčení. Tedy to, co dělá Columba Columbem. Protože je to Columbo, dám aspoň tři hvězdičky, ale film sám o sobě si je nezaslouží. Mimochodem, zavražděného exmanžela zde hraje Carmine Giovinazzo (Danny z CSI NY) a zaměstnance klubu jménem Julius hraje Jorge Garcia (Hurley z Lost). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivně poslední díl Columba jsem si ze sbírky svých dvd s tímto seriálem pustil symbolicky až na konec. Je nutné říct, že Peteru Falkovi šediny nesmírně seknou a působí hrozně charismaticky. Poslední případ poručíka je trochu zasazen do moderního prostředí. Je sice pravdou, že do něj Columbo až tak moc nezapadá, ale nevadilo mi to. Snad poprvé v celé sérii je jeho protivníkem obyčejný člověk - resp. není to žádný boháč, slavný herec, doktor, módní navrhář, apod. Prostředí disko klubu nabízí řadu úsměvných momentů a ačkoliv vražedný plán není nijak oslnivý, jeho vyšetřování a rozuzlení je vcelku zábavné a poutavé. Moderní hudba není na škodu, neboť k místům, kde se odehrává, se pochopitelně hodí. Pěkný pohled je i na Jennifer Sky, jejíž role potěší. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sice ten klasický Columbo, jakého máme rádi ale čas neodvrátíš a je jasné, že musí být vidět, kdy byl díl natočený. Tohle je jeden z těch nejnovějších, je to znát ale mě to vůbec nevadí, to Columbovské kouzlo to má v sobě pořád a Columbo je tu pořád perfektní, jak byl vždycky. Navíc konec se moc povedl. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě patrně jeden z nejslabších dílů celé série. Přitom předcházející díly Popel popelu a Vražda s příliš mnoho notami nedopadly zle, ba naopak pro mne spíš skvěle. Hraje tu v pozadí velmi moderní hudba, ale to není u Columba úplná novinka, vzpomeňme některé díly z přelomu 80. a 90.let. Ale přesto se mi zdálo, že Columbo do té moderní doby nějak nezapadal, už to zkrátka nebylo ono. Kdyby tam nevystupoval Columbo, řekl bych, že se jednalo o slabou a nudnou detektivku. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to s tými notami minule bolo pekne pritiahnuté za vlasy, takže ma nočný život nemal čím šokovať. Aj tá úvodná vražda, jej zakrývanie a deduktívne objasnenie sú už takou polovičatou derniérou. Je to taká anticolumbovská konverzačka a dejový vývin tiež tomu napovedá, aspoň to ako tak zachránili elementy, od ktorých by som to rozhodne nečakal. Matthew Rhys ako charakterový oponent, ťažkosti pri dešifrovaní a moderný štýl zasadenia do nového milénia neboli zlé, takže priemer. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Bylo v plánu natočit také další díl série, Peter Falk a televizní společnost ABC se však nedohodli na scénáři. Příští případ měl být zasazen do prostředí modelů dámského spodního prádla, což však Peter Falk odmítal. (cheyene)
  • Columbo byl poručíkem po dobu nejméně 35 let, než byl povýšen. (ČSFD)

Reklama

Reklama