Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý podnikatel Justin Price chystá otevření nočního klubu, na který mu půjčuje peníze jeho přítel, mafián Tony Galper. Tonyho však v hádce nešťastnou náhodou usmrtí jeho bývalá žena Vanessa. Jelikož Justin je nyní Vanessiným milencem, pomůže jí zbavit se těla. Nepočítá ovšem s bulvárním novinářem Linwoodem Cobenem, jemuž se podařilo pořídit fotografie Tonyho mrtvoly. Linwood dvojici provinilců vydírá a tak Justinovi nezbyde, než sprovodit ze světa i jeho. Po vlezlém novináři se však objevuje ještě neodbytnější vyšetřovatel, poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Na tuhle hudbu lidi skutečně tancujou ??" ;) No, musím říct, že tahle columbovská variace na Tajemství loňského léta mi připadá jako opravdu nedůstojná tečka za skvělou detektivní sérií.. Můj oblíbený motiv střetu staromilce Columba s novými technologiemi zde tentokrát není vtipný ani trochu a natolik bije do očí, že až působí dojmem, že Falkův stříbrovlasý Columbo prostě a jednoduše už do nového tisíciletí nepatří, a tato epizoda je tak naprosto nadbytečná, protože ani toho nejskalnějšího fanouška nemrzí, že se nám seriál doplazil ke konci.. Matthew Ryss není zrovna sympaťák, což však v případě vraha není na škodu, má svůj zločin i celkem dobře připravený, jeho největší slabinou však nakonec je rozklepaná Vanessa Farrow v podání Jennifer Sky !! Ta sice není až tak krásná, jak se tu píše, ale ty kočičí oči zjevně jednoho okouzlí..;) Soundtrack se celkem povedl, byť naprosto nevhodně kontrastně bije do očí, stejně zdařilá je i mafiánská vložka či parádní finální usvědčení před spoustou "diváků" á la "tak nám Tony chrápe s rybama", za nímž nehledejte žádné prasečinky !! ;) ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Lidi doma z toho byli nervózní.“ Je mi to nesmírně líto, ale rozloučení se sympaťákem Columbem bohužel nedopadlo moc dobře. Na tomto díle je dost znát, že je nový. Nejvíce asi typem kamery, obraz má méně syté tóny a celkově je chladnější. Prostředí nočního klubu, ve kterém se tento díl odehrává, k poručíkovi navzdory názvu vůbec nesedne. Ale abych jen nekřivdil, tak hlavní záporák je dostatečně slizký a hlavní záporačka zase dostatečně půvabná. A Columbo byl pořád takový, jakého mám rád. Jinak se ale na tento díl kouká dost špatně. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to s tými notami minule bolo pekne pritiahnuté za vlasy, takže ma nočný život nemal čím šokovať. Aj tá úvodná vražda, jej zakrývanie a deduktívne objasnenie sú už takou polovičatou derniérou. Je to taká anticolumbovská konverzačka a dejový vývin tiež tomu napovedá, aspoň to ako tak zachránili elementy, od ktorých by som to rozhodne nečakal. Matthew Rhys ako charakterový oponent, ťažkosti pri dešifrovaní a moderný štýl zasadenia do nového milénia neboli zlé, takže priemer. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivně poslední díl Columba jsem si ze sbírky svých dvd s tímto seriálem pustil symbolicky až na konec. Je nutné říct, že Peteru Falkovi šediny nesmírně seknou a působí hrozně charismaticky. Poslední případ poručíka je trochu zasazen do moderního prostředí. Je sice pravdou, že do něj Columbo až tak moc nezapadá, ale nevadilo mi to. Snad poprvé v celé sérii je jeho protivníkem obyčejný člověk - resp. není to žádný boháč, slavný herec, doktor, módní navrhář, apod. Prostředí disko klubu nabízí řadu úsměvných momentů a ačkoliv vražedný plán není nijak oslnivý, jeho vyšetřování a rozuzlení je vcelku zábavné a poutavé. Moderní hudba není na škodu, neboť k místům, kde se odehrává, se pochopitelně hodí. Pěkný pohled je i na Jennifer Sky, jejíž role potěší. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sice ten klasický Columbo, jakého máme rádi ale čas neodvrátíš a je jasné, že musí být vidět, kdy byl díl natočený. Tohle je jeden z těch nejnovějších, je to znát ale mě to vůbec nevadí, to Columbovské kouzlo to má v sobě pořád a Columbo je tu pořád perfektní, jak byl vždycky. Navíc konec se moc povedl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Bylo v plánu natočit také další díl série, Peter Falk a televizní společnost ABC se však nedohodli na scénáři. Příští případ měl být zasazen do prostředí modelů dámského spodního prádla, což však Peter Falk odmítal. (cheyene)
  • Columbo byl poručíkem po dobu nejméně 35 let, než byl povýšen. (ČSFD)

Reklama

Reklama