Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (1 091)

plakát

Ex Machina (2014) 

„Now the question is, how does she feel about you?“ Alexu Garlandovi se povedl výborný sci-fi kousek pro náročné. Ex machina je minimalistická konverzační robotická sci-fi pokládající velmi zajímavé hlavně etické otázky ohledně robotů a lidí. Děj je výborně situován do klaustrofobního prostředí uprostřed nespoutané divočiny, což vytváří nádherný kontrast a navozuje to atmosféru divadelní hry o pouhých čtyřech hercích. Z nich si nejlépe vede Oscar Isaac, který skvěle vystihl neortodoxního génia a Alicia Vikander s přesnými, ne úplně lidsky působícími pohyby a výrazy tváře. Velice se mi líbilo, že film neslevuje ze svého pomalého tempa, ani když dojde k situaci jako vystřižené z béčkových hororů. Ex machina si dokázala udržovat vysoko nastavenou laťku až do konce, nikdy nesklouzla k samoúčelným žánrovým zkratkám a po skončení mě ještě dlouho přepadaly otázky ohledně možných vztahů robotů a lidí.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

„Rudeness is merely the expression of fear.“ Tento film je první, který jsem od Wese Andersona viděl a hned si mě naprosto omotal kolem prstu. Jsem naprosto nadšený z obrazových kompozic, jaké nám tento režisér předkládá jako nějaké lahodné zákusky. Barvy, rozložení scény, pohyb kamery, pohyby herců a rekvizit, celková dynamika scény jsou zde v tak zvláštním souladu, jaký jsem ve filmech ještě neviděl. Celé je to značně hypnotické a nesmírně příjemné na pohled. Občas jsem byl až zarmoucen tím, jak rychle se záběry střídají, protože jsem si nestihl vždy prohlédnout všechny detaily. Herecky je to narvané hvězdami k prasknutí, avšak Ralph Fiennes byl ve své roli naprosto nejlepší. Jen příběh je trochu obyčejnější, nikam se v něm nedospěje a nemá žádné vyznění. Také mi občas vadil příliš rychlý střih.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

„One day, I will put ebola in your tea.“ Pětadvacáté bondovky jsem se bál, jak čert kříže. Respektive bál jsem se, jak moc bude špatná, protože v ní má být bond nahrazen černoškou! Nechápu, koho takováto kravina mohla napadnout! Nicméně musím uznat, že výsledek nedopadl tak špatně, jak jsem čekal. Lashana Lynch se totiž ve filmu prakticky jen mihne a nemá na děj žádný vliv. Zbytek je klasická bondovka s trochu emocionálnějším Bondem, než na jakého jsem byl zvyklý. Craig hraje výborně, jeho herecké charisma stárnutím roste. Léa Seydoux dostala ze své role uplakaného děvčete naprosté maximum, Malek jakbysmet. Jen je škoda, že jejich postavy nebyly trochu lépe napsané. Akce je oproti předchozím bondovkám velmi přehledná, občas i bourneovsky realistická. Některé momenty ve scénáři jsou děravé jako cedník, ale příběh drží pohromadě a i když není bůhvíjak originální, příjemně plyne. Úvodní titulky i píseň ale byly naprosto příšerné a plytké.

Poslední hodnocení (1 681)

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

02.02.2024

V Bruggách (2008)

13.01.2024

Dobrodruzi (1967)

02.12.2023

Divoké včely (2001)

16.11.2023

Čest a sláva (1968)

09.11.2023

Non non bijori (2013) (seriál)

29.10.2023

Legendy staré Prahy (2013) (seriál)

27.10.2023

Návštěva z oblak (1955)

16.09.2023

Kouzelníci (2013)

28.07.2023

Reklama