Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Vražda škodí zdraví (S10E02)

(epizoda)
  • USA Caution! Murder Can Be Hazardous to Your Health (více)

Obsahy(1)

Pátrací reality-show Pozor, zločin! vděčí za svůj fenomenální úspěch moderátorovi Wadeovi Andersovi. Jeho zneuznaný konkurent Budd Clarke však náhodou získá nahrávku starého pornofilmu, ve kterém hrál zamlada hlavní roli právě Wade. Proto začne Budd Wadea vydírat: pokud mu nepřenechá své místo v moderátorském studiu, veřejnost se dozví o jeho dávném prohřešku. Wade tedy vyděrače zavraždí, a to s pomocí smrtelné dávky nikotinu, vpravené do jedné z Buddových cigaret. Na místě nálezu mrtvoly si však poručík Columbo všimne několika drobností, které tady nehrají… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíše takových 70%. Vražda je naplánovaná velice dobře, ale s řadou chyb, které mě tedy nenapadly, dokud je Columbo nevypátral. Ten člověk je fakt mozkovna a všimne si čehokoliv. A potom už šel po vrahovi jako pes. Dopadení a usvědčení pachatele nemá teď takovou šťávu, protože od počátku víme, na co ho dostal. Ale i tak velice dobrý díl. A navíc - Columbo ve smokingu - to se tak často nevidí. Záporák také řádně nesympatický. Dobrý Columbo! Howgh! ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cisty filter cigariet bol dost velky fail. Nechapem, ze ho dostal az ten pes. Ide fakt o slabsi diel, co sa tyka vrazdy. Vrah bol naivny, vysetrovanie je lepsie. Opat sa ukazuje Colombov cit pre detail. Aj ked ho mal chytit asi skor :-). Zaporak bol ale fakt dobre obsadeny. Hamilton uz raz hral a zahral to opat super. Toto hodnotenie davam hlavne vdaka hereckym vykonom. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri predchádzajúcich zhliadnutiach mi záverečný usvedčujúci dôkaz nepripadal zrovna nepriestrielný, ale musím uznať, že by sa z toho vrah na súde nakoniec nevyškrabal. A špeciálne s vizážou Georga Hamiltona. Jedná sa o najslizkejšieho Columbovho protivníka v celom seriáli a preto (a pre niekoľko nezhôd, stôp a detailov) musím aj tejto časti udeliť plný počet hviezdičiek. To, že sa Hamilton s týmto výrazom stal hercom, musel byť osud. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Nezapomeňte, mít oči otevřené a být ve střehu.“ Hamilton si na této vraždě dá opravdu záležet a to já rád, když to má poručík těžké. Jenže Columbo se tentokrát moc nestydí a jde na to zhurta hned ze začátku. Zápletka s točením porna je už trochu zastaralá, dneska to používají hvězdy, aby znova nakopli svoji kariéru. Nicméně Hamilton je výborně slizký a arogantní a Columbo se snaží být jako med, ale dotěrný je jako moucha, takže vzájemná chemie funguje dokonale. Na způsob usvědčení se tentokrát dá přijít již dříve, ale i tak je originální a potěší. ()

shantim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz jsem se lekl, ze konecne uvidim Columbovu manzelku. Nastesti zustava vse pri starem! Skoda jen, ze v tomto dilu Columbo odhali zahadu tak rychle a nenecha si to pro sebe, aby nas, divaky, trochu napinal. Behem deseti vterin zjistil, ze vajgly v popelnicich nesouhlasi, ze nektere cigarety nebyly vykoureny, zatimco jine ano. Presto davam ctyri hvezdicky, ale je to jen tak tak. 70% hvezdicek ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Pri preháravaní dôkaznej kazety je okrem iného strihu živého plota vidieť aj to, ako je pri odchode vypínané svetlo vrahom, pričom pri vstupe ho nezapínal. (zoot3r)
  • V díle Columbo: Vražda škodí zdraví můžete v čase 31:22 vidět v odrazu okna štáb - přesněji řečeno zvukaře. (Reiner)
  • Columbovo auto je Peugeot Model 403 kabriolet z roku 1959. (ČSFD)

Reklama

Reklama