Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film dělaný pouze podle příručky "jak se stát zručným filmařem", ale na druhou stranu svým námětem, příbehěm i zpracováním velmi přitažlivý a zajímavý akční krimi film. Hodně se spoléhá na křivky a překvapivě charisma krásné Ye-jin Son, která v roli femme fatale místy připomíná svojí hrou na kočku a na myš Charon Stoneovou ze Základního Instinktu. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Yummy! Po pár nádejne vyzerajúcich kúskoch, ktoré sa utopili a v lepšom prípade skončili ako slušný priemer, mi Open City prišlo ako smotana na slnkom spálený chrbátik. Trochu by som síce prestrihala záver a prepísala "dvojičky", stále však ostáva pocit výsostnej spokojnosti. A celkom fajn, že sa tu neobšmietal neoholený Lee Byung-hun ;-). ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Nějak mi pořád nedochází, jak mohli kapsáři "vydělávat" takové šílené peníze. Bojové scény byly povedené, většina postav byla správně drsňácká, jen hlavní lákadlo filmu Ye Jin Son působila jaksi afektovaně. Vztahy působily trochu vykonstruovaně. Za poslední dynamickou půl hodinu si to slabší čtyři zaslouží (edit: s odstupem času snižuju, vůbec nic jsem si nezapamatoval), ale mohlo tam být víc těch tématických serepetiček, například jako kouzelnických čísel v Now you see me. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Začátek slibující asijskou řezanici či zběsilou hru na policajty a zloděje byl naštěstí zcela falešný a místo zmíněného se Open City proměnilo v klasické korejské drama s pořádnými emocemi. Už jsem z téhle končiny v tomhle žánru viděl docela dost, ale pořád mě to dokáže stejným způsobem nakonec zalízt pod kůži. Prostřední a nejdelší části , která působila až poklidným dojmem a v které se rozehrál propletenec vztahů mezi policajtem, šéfkou zločinecké bandy, matkou policisty - kapsářkou a dalšími postavami, dávala šťávu zejména Ye-jin Son ( ode mě se nemůže nedočkat pochvaly:) svým hereckým projevem i krásou, bravurně zvládla ne tak pro sebe typickou polohu téměř záporné postavy. Její herečtí kolegové ale nezůstavali pozadu, a tak se přede mnou postupně rozvíjel poutavý příběh, který vygradoval v typickém srdcervoucím korejském finále a opět zcela na jedničku ! Byl jsem dojatý a okouzlený ..tak se loučím s filmem rád. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Neskutocne sklamanie a vobec sa tu neda vravet o "korejskom nadpriemernom akcnaku"...film sa topil v mnoho veciach, herecke vykony ZLE, scenar ZLE...a hlavne co ma nasralo najviac...ze rola a image Ye-Jin Son nesedela ani kuskom!!! Ak sa chcete bavit a akcne vyzit, odporucam pecku "Biyeolhan geori" !!!nazdar ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama