Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem kdysi já, dnes sledují moje děti a tuším, že i pro vnoučata to jednou bude nestárnoucí filmový kousek. Ládínek ve Vesmíru je prostě nadčasový do té doby, než se nějaká ta obydlená planeta z Vesmíru skutečně vyloupne. Se Zorrem tvoří opravdu výtečnou dvojici objevitelů a jejich asertivní chování a suchý humor je k sežrání. ()

InsulinBoy 

všechny recenze uživatele

Sci-fi našeho dětství, kdo v životě neměl crush na kypré tvary Týny nebo na Pepův nos, tak neměl život. Autorům zcela jistě nechyběla představivost (která byla pravděpodobně podpořena i různými látkami), a tak se zde můžeme setkat s různými pestrobarevnými mimozemskými planetami a jejich obyvateli. Akorát škoda těch zmatečných přechodů mezi scénami, v jedné scéně je Vlaďa tam, ve druhé je i s psem Zorem zase úplně někde jinde. Super nostalgie! ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Ládínek se Zorrem navtěvují planety, ze kterých jsem byl jako malé dítě úplně out. Planeta zločinu to byl můj dětský Kmotr, ovšemže správně ujetý, Planeta strojů paralleně doplnovala Isaaca Asimova a všechny další mě dostrkaly k Bradburymu, Lemovi a Strugackým. Moc rád jsem měl i rozjezd dílů s celou rodinou, bez toho by to přece jen nebyo ono. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální sci-fi záležitost. Stačí vám jen sifon, nafukovací raketa vlastní výroby v pouzdru od houslí, psí kamarád a temná noc. To pak nafouknete raketku a vyrazíte ze střechy svého činžáku se svým mluvívím psím kamarádem vstříc neprobádaným planetám ve vesmíru blízkém i vzdáleném... Tenhle seroš nestárne. Těšil jsem se na něj každou neděli ve Studiu kamarád, později ve středečním pořadu Vega i čtvrtečním Magionu... S údivem pozoruji jak v dnešní době skvěle funguje na syna, který si jej již pouští z DVD. A s ještě větším zjišťuji, že funguje stále stejně i na mne! Tohle je za plný počet asteroidů! * * * * * ()

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Prostřední a bezkonkurenčně nejlepší série Smolíků, i když tato povedená rodinka tu, vyjma Ládínka, paradoxně hraje jen druhé housle. Ty první si nocí nosí právě Ládínek na střechu a kupodivu - nejsou to housle, co je ve futrálu, ale nafukovací raketa Guliver (model 5), se kterou se Ládínek společně se svým mluvícím psem Zorem vydává objevovat ty nejšílenější ze šílených a ztřeštěných planet. Scénáristé tady opravdu popustili uzdu fantazii naplno a můžu říct, že dílo se jim nepochybně povedlo, neboť když jsem si teď nedávno udělal opáčko Smolíků, tak můžu říct, že za těch cca 35 let, co uběhlo od doby, kdy jsem je viděl naposled, jsem si pamatoval téměř každou planetu i děj každého dílu. A mám také dojem, že jde o nejprohláškovanější sérii, kde co slovo, to perla. A to i v pasážích kdy se na začátku a konci mihnou ostatní členové rodiny. Např: Gábi: "Kde bych na to vzala? Copak ty peníze kradu?" Pepa(sarkasticky): "Pouze je bereš. Ode mě." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Tato epizoda je hodně dynamická, je tu hodně honiček, a aby animátoři ušetřili čas a práci, pozadí nalepili na válec, který se otáčí stále dokola. Takže je vidět stále stejná krajina, která má navíc zřejmý půlkulatý vzhled. (sator)
  • Zdánlivě šílený a logiku postrádající nápad, kdy Vladimír svou vesmírnou raketu uvádí do stavu plné pohotovosti napojením na sifonovou lahev, má přeci jen jakýsi racionální základ. Co2, plyn který je v bombičkách pro výrobu sodovky, se používá jako pohonné médium pro motorky modelů letadel a autíček a také pro střelbu vzduchových pistolí. (sator)
  • Pred pristátím Aladárov analyzátor stability ukazuje ležatú osmičku, čo je nezmysel, nakoľko planéta neustále menila svoj vzhľad a povrch. Logicky by teda analyzátor mal ukazovať nulu, pretože planéta bola absolútne nestabilná. (Hudino)

Reklama

Reklama