Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 391)

plakát

sKORO NA mizině - Druhá vlna (2020) (epizoda) 

Tenhle swift, během kterého se z původně sympatické skupinky potýkající se s ranami osudu stane namyšlená partička, ubral serii na kouzlu. Empatie s postavami je pryč, vulgarity je moc, opisná přirovnání nemají údernost a příběh lehce přitažený za vlasy. Nějaký humor zůstal ("Snažil se jim vysvětlit, že je z Prahy. Leží ve fakultní nemocnici"), ale ve srovnání se začátkem - mnohem slabší.

plakát

sKORO NA mizině - Profík (2020) (epizoda) 

Lokální divadelnictvíi v nesnázích vs pražská namachrovaná hvězda, to celé výtečně podáno. Langmajer!

plakát

sKORO NA mizině - Došly prachy (2020) (epizoda) 

Málokdy se poštěstí vypálit čistokrevných pět na něco z domácí produkce. Tenhle první díl serie uskupení Tři tygři je právě tenhle případ. Všichni zúčastnění (herci Čuba, Kozub, Ferro, Polák + Langmajer) a scénáristé (Suchánek, Kolečko, Skorka, Šimíček) připravili vskutku parádní zážitek. Vydržet, přátelé!

plakát

Red Dwarf: Smeg Ups (1994) 

Jako velký fanda Trpaslíka jsem si užil Krytonovy spojováky, samotné nepovedené záběry nestojí ale za žádnou významnější zmínku. Zbytečný počin.

plakát

Červený trpaslík - Kassandra (1999) (epizoda) 

"RIMMER: Můj život je v troskách. Kariéra, vyhlídky, přátelé, tohle všechno jsem měl a zahodil. To je tragédie. LISTER: Co to meleš? Nic z toho jsi nikdy neměl RIMMER: To je fakt, nic z toho jsem neměl. Neměl jsem vůbec nic a všechno jsem zahodil. To je ještě větší tragédie!"

plakát

Červený trpaslík - Zpátky v Červeném (3. část) (1999) (epizoda) 

"RIMMER: Jeden den v téhle trestanecké kolonii a já jsem na zhroucení. Všichni jsou vyšinutí a brutální, to je běs. Už jsem nemoh, a tak jsem vyhledal sociálního pracovníka. LISTER: Byl ti k něčemu?RIMMER: Ani ne. Zmlátil mě. Říkal, že jsem ufňukanej buzík s nohama jako holčička. Pak do mě začal řezat knihou „Jak ukázat soucit svým spoluvězňům“. LISTER: Ale ty ze sociálky maj bejt hodný.RIMMER: Byl jsem z toho v takovém šoku, že jsem šel za farářem a všechno mu řekl. LISTER: A co on na to? RIMMER: Že jsem ufňukánek, jemuž se stýská po mámě. A pak mě zbil taky. Vzadu na hlavě mám ještě otisky kříže "  Třetí návratová epizoda je opět parádní, až na zbytečné a nudné Kocourovo taneční číslo. Bez toho by to bylo jasných pět.

plakát

Červený trpaslík - Série 13 (2020) (série) 

Trpaslík se dočkal už před lety avizovaného celovečeráku, který, pravda, je celovečerákem jen napůl, protože jako samostatný film bez serií by působil trochu televizně a neúplně. A jako doposud všechny přidané serie (s výjimkou deváté, která klesla i pod průměrnou sedmou) působí sympaticky a jsem za ní rád. Vlastně ani nevadí, že kluci z Trpaslíka točí pořád dokola stejné fory, že vypadají už dost sešle a že dějová zápletka není žádná sláva, protože kdo se před lety zasmál u prvního dialogu Listera s Rimmerem, zasměje se zase.

plakát

Červený trpaslík - Série 8 (1999) (série) 

Celá serie je výtečná, Televize Kryton a Jenom sympatáci dokonce nemají ani jednu slabší glosu, všechno je perfektní. A ten bergmanovský závěr:)

plakát

Ví o tobě (2021) (seriál) 

První epizody jsou na hraně lehce tajemné vztahové limonády, kterou bych, pokud by takto byla míněna žánrově od počátku do konce, zcela jistě nedokoukal. Nicméně nahlodán příslibem dějových veletočů jsem vydržel a dočkal se tedy i překvapivého (bez ironie) finále, které sice není stoprocentně novátorské (vzpomněl jsem si na jeden starší thriller s podobnou koncovkou, jehož jméno kvůli spoilerování nebudu uvádět), ovšem i tak naplnilo očekávání. Kdyby byla miniserie o polovinu kratší a herecké výkony nebyly někdy tak směšně křečovité mohla to být svižná,zajímavá a zábavná podívaná. Takto ve výsledku nevyvažený dojmový průměr.

plakát

Červený trpaslík - Zlatý dvacátý (2016) (epizoda) 

"POLICISTA: Harmony de Gauthierová, To je mi nóbl umělecký jméno, ale mě nevoblafneš, profesorko Baldwinová! To totiž seš! Špinavá laciná vědkyně, co půjde tlachat o teoretický fyzice s každým, pokud se penízky budou sypat! HARMONY: Já už ve vědě nejedu, víme? Nešáhla jsem na Petriho misku měsíce. POLICISTA: Víc blbin už do mě nenahustíš? HARMONY: Vážně to chceš vědět? Vyděl si svou hmotnost objemem." Výtečná epizoda pracující ve své nejvtipnější fázi se stejným přístupem jako ve své detektivní povídce Woody Allen (duševní prostituka). Skvělé