Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mnoho zvučných jmen ve filmu, o kterém skoro nikdo nešlyšel :) Nicméně mi neunikl! Bunraku je bizardní, to se mi líbí! Je chytlavý, což je dobře! Dá se říci, že choreografie fightů je vcelku slušná! Bohužel, postupem času zjistíte je to nějak špatně, že se zkrátka něco nepovedlo a ať se snaží sebevíc, nedokáže se vyšvihnout na šedý průměr. Jednotlivé charaktery prostě nejsou dostatečně cool, aby tento film vytáhly, snad kromě Kevina Mckidda, ten byl skvělý! Bunraku mi docela připomínal Afro Samuraje, takovým zvláštním způsobem, ale právě Afro Samuraj dokázal to, co Bunraku ne, být dost cool a přitom brutální a mnohem zábavnější! Věčná škoda, dobrých herců, zde bylo dost... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistá, jak film hodnotit. Myslím, že zde to vedla hlavně zvláštní vizuálnost, protože příběh o dvou bojovnících, kteří se spojí, aby zabili jistého tyrana, nebyl v podstatě nijak originální. Z vizuální stránky jsem však bohužel rozpačitá. Laciné kulisy byly sice nejspíš záměrné, ale neudělaly na mě moc dobrý dojem, protože to celé pak působilo pouze jako kýč s nepříliš zajímavým příběhem. Jsem si však jistá, že někdo by v tom dokázal vidět něco víc. U mě však film zabodoval spíše herecky. Joshe Hartnetta jsem dlouho v ničem neviděla, takže jsem si jeho roli docela užila. Navíc bylo vidět, že herecky film táhne. Za druhé to pak byl Gackt, kvůli kterému jsem se v podstatě rozhodla na Bunraku podívat. Jde sice vidět, že od dob Moon Child se jeho herecké schopnosti téměř nezlepšily (tím chci říct, že pořád hraje skoro stejně hrozně), ale protože je mým oblíbencem jako zpěvák, tak jsem si jeho přítomnost ve filmu taktéž docela užila - včetně toho, že jsem ho mohla slyšet mluvit i v angličtině (nutno uznat, že jeho angličtina je docela dobrá, když to srovnáme s průměrnou anglickou výslovností Japonců). Ve výsledku tedy akční šílenost na jedno podívání, avšak se slušným hereckým obsazením (Hartnett, Moore, Perlman), které úroveň filmu o něco zvyšuje. ~(3,1)~ ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ten film má jistý potenciál. Zajímaví herci, nevšední prostředí a atmosféra připomínající komiks případně stejné leporelo, jako si pod barem schovává Woody Harrelson. Buď jsem na tento film zrovna neměl náladu a nebo mi holt tyto žánry nesedí, ale mě prostě nezaujal. Rozhodně se k němu ale pokusím ještě někdy vrátit a kdo ví, třeba změním názor (a to především díky Shadwellově zajímavému komentáři). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lehce experimentální úlet na pomezí divadla a filmu fungující jako zběsilá videohra, a zároveň jako přehlídka těch nejklišoidnějších hlášek v dějinách (ne)vážně brané filozofie. Nic takového jsem ještě nikdy neviděl (a ani nic podobného nečekal, což je vlastně zázrak - většinou si člověk o filmu udělá obrázek po prvním shlédnutí plakátu/fotky v galerii) a doufám, že ani dlouho neuvidím. Jakkoliv je totiž Bunraku v mnoha směrech inovativní a kouzelné, je to bohužel paradoxně absolutně nezajímavý a nudný film. Stylizace a novátorství za pět (hvězd), příběh a všechno ostatní spíše podprůměr. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Geniální výtvarný počin, který bych u filmového zpracování komiksu vážně nečekala. Kubistická architektura ve studiu a výměna kulis pomocí "vyskakovacích postaviček" (kurnik, jak se těm knížkám říká?) z knížek pro děti byly pro mě pastvou pro oči. I když už sám název napovídá, že půjde o netradiční zpracování. Nevím jestli zase za vším nehledám neexistující skryté významy, ale s plynoucím dějem jsem měla čím dál tím silnější pocit, jako když se dívám na televizní noviny, přinášející nejnovější události a skládající současnou politickou situaci. Více to rozeberu v deníčku. Herecké obsazení bylo skvěle vybrané, Woody a Kevin neměli chybu. No a pak třešnička na dortu - Gackt. Od filmu Moon Child si stále nejsem jistá, zda neprodělal změnu pohlaví, ale ať je to jak je to, je úžasný. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla. (Terva)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama