foto

Demi Moore

  • nar. 11.11.1962 (54 let)
    Roswell, New Mexico, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Demi mala húževnaté a nie veľmi jednoduché detstvo. V škole mala neustále problémy, jej otec bol nezamestnaným hazardným hráčom, ktorý svojej dcére nevenoval príliš veľa času a okrem iného jej utekali oči, kvôli čomu musela podstúpiť niekoľko náročných operácií. A práve tieto aspekty neradostného dospievania povzbudili jej ambicióznosť. Vo veku 16-tich rokov odštartovala kariéru modelky a v 18-tich sa vydala za rockového muzikanta Freddyho Moora. Chrobáka do hlavy, týkajúceho sa hrania, je nasadila dočasná susedka Nastassja Kinska.

Demi začínala v televíznych seriáloch. Prvým výrazným úspechom na filmových plátnach sa pre ňu stala rola vo filme Joela Schumachera ELIÁŠOV OHEŇ (1985). Paradoxné bolo, že nielenže hrala ženu závislú na drogách, v súkromí bola v tom čase taktiež závislá na kokaíne. Vysporiadať sa so závislosťou jej napokon pomohol práve Schumacher. V priebehu nakrúcania sa zoznámila s Emiliom Estevezom, s ktorým neskôr žila celé tri roky. Slávne manželstvo s Brucom Willisom, s ktoým má tri dcéry zahájila v roku 1987. Začiatkom deväťdesiatych rokov sa začalo Demi v hereckej kariére nesmierne dariť. Všetko odštartoval super-hit DUCH (1990), ovenčený jak kritikou, tak i nadšeným obecentstvom po celom svete. O dva roky neskôr si po boku Toma Cruisa a Jacka Nicholsona strihla rolu právničky v ďalšom úspešnom hite ZOPÁR SPRÁVNYCH CHLAPOV (1992) a v roku 1993 zažiarila po boku Woodyho Harrelsona a Roberta Redforda v NESLUŠNOM NÁVRHU (1993) Adriana Lyna.

To, čo spravilo Demi slávnou však neboli ani tak herecké role, ako jej kontroverzná osobnosť a súkromie. Diváci však zrazu neboli zvedaví na Demi herečku, ale zaujímali sa iba o jej osobný život. A tak sa po spomínaných filmových úspechoch zo začiatku deväťdesiatych rokov nad jej hereckou kariérou zamračilo. Filmy ŠKANDALÓZNE ODHALENIE (1994), ŠARLÁTOVÉ PÍSMENO (1995) a STRIPTÍZ (1996) prepadli a Moorová sa pomaly ale isto začala vytrácať z myslí divákov. Dnes je už tak trochu zabudnutou komerčnou ikonou filmového sveta. Ale ktovie. Pri jej vynaliezavosti a prefíkanej ambicióznosti sa od nej možno ešte dočkáme nejedného prekvapenia.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2017 Love Sonia
Rock That Body
2016 Blind
Wild Oats
2015 Forsaken
2013 Very Good Girls
2012 LOL
2011 Další šťastný den
Margin Call
2010 Bunraku
2009 Jonesovi
Magic 7, The (TV film)
Slzy radosti
2007 Brilantní plán
Mr. Brooks
2006 Bobby
Světlo ve tmě
2003 Charlieho andílci: Na plný pecky
2002 Zvoník u Matky Boží II
2000 V moci snů
1998 Will a Grace (TV seriál)
1997 Destination Anywhere
G. I. Jane
Pozor na Harryho
1996 Beavis a Butt-head dobývají Ameriku
Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
Porotce
Striptýz
Zvoník u Matky Boží
1995 Navždy spolu
Šarlatové písmeno
Your Studio and You
1994 Skandální odhalení
1993 Neslušný návrh
1992 Pár správných chlapů
1991 Nic než trable
Řezníkova žena
Vražedné myšlenky
1990 Duch
1989 Nejsme žádní andělé
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1988 New Homeowner's Guide to Happiness, The
Sedmé znamení
1986 Ohledně minulé noci
Wisdom
Ztřeštěné léto
1985 Eliášův oheň
Měsíční svit (TV seriál)
1984 Master, The (TV seriál)
Za to může Rio
Žádná maličkost
1982 Lékařská akademie
Parazit
1981 Choices

Dokumentární

2008 Speechless (TV film)
2007 Americká nenasytnost (TV seriál)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)
2006 Annie Leibovitz: Život objektivem
2004 V záři reflektorů (TV seriál)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2001 Code of Conduct
1997 I Think I Cannes
1995 Hollywood's Most Powerful Women (TV film)
1994 A Century of Cinema

TV pořady

2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Marriage Ref, The (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

2011 Pět žen (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(865)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace