Reklama

Reklama

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Toto bola riadna šialená odysea šialenej alkoholičky od šialeného scenáristu. Najskôr Júlii držíme palce, aby sa z toho dostala, potom ju preklíname, potom zase držíme palce a tak dookola až do konca. Film, kde skoro nikto nie je normálny, a to ešte navštívime cudziu krajinu, kde je to ešte horšie. Napínavé, dlhé, ale pútavé. Jediné, čo som nepochopil, ako mohol v tej výškovej budove v dezolátnom stave fungovať výťah. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že film pôjde viac do hĺbky a bude skúmať vzťah medzi ženou alkoholičkou a chlapcom vyrastajúcim bez matky. Miesto toho je tam až príliš mnoho "vaty". Chvíľu som si tuším aj podriemkal, no s istotou viem, že som o nič neprišiel. Zaujímavé sú hlavne momenty v motely a Juliino kruté zaobchádzanie s dieťaťom. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Julie je film s hodně zajímavou prvotní myšlenkou únosu, ale hrozně mi u něho vadila ta neprokreslenost psychiky postav. Proč po tom únosu, se tam už neobjeví nějaká myšlenka pravé maminy, nějaký její strach, nebo toho dědečka, nebo prostě někoho blízkého tomu klučinovi, je to hrozně jednosměrně udělaný film. Hlavní představitelka byla výborná, ale na tak dlouhou stopáž tomu něco chybělo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezařaditelný film s málo uvěřitelným příběhem.Zoufalá alkoholička unese osmiletého chlapce,požaduje 2 mil. dolarů,aby nakonec nedostala nic a naopak přilnula k tomu klukovi.Každý film je fabulace,budiž,ale přesto film trpí užvaněností,je k nevydržení dlouhý a ani herecké výkony se mi nezdály.Podprůměr! ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Nádherný pohled do spletité duše a části života člověka, který nemá nic a může ještě hodně ztratit. S napětím jsem sledovala vývoj postavy na pozadí mexické "žumpy" s narůstajícím zabředáváním do nelehké situace, kterou si sama zvolila. Žena plná vzteku, ponížená svým životním osudem a plná odhodlání udělat maximum pro to , aby mohla zase žit důstojný život. Ale nachází "jen" sebe sama, svou podstatu, která je krásná, ale ona zůstává bohužel stále na dně. Moc krásná je scéna, kdy se ráno v posteli v Mexiku po probuzení mazlí a laškuje se svým uneseným chlapcem a chvíli se zdá jakoby byli opravdu matka syn. Nakonec musím dát pět hvězd a filmem zřejmě doplním svou filmotéku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)

Reklama

Reklama