Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V každom prípade skvelé strašidelné scény, sa strácajú v prívale nudy vyvierajúcej okolo. Skúmanie a vyšetrovanie okolností, ktoré vedú k paranormálnym javom, sú zdĺhavé a myslím si, že strihačove nožničky boli v tomto prípade príliš vľúdne. Budete sa tešiť na každú jednu zimomriavkovú scénu, ale paradoxne budete sklamaní z toho, že sa po každej z nich opäť okušete nudou. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaná duchařina pracující s nápaditostí a hereckým obsazením. Navíc,když si přitete parádně udělanou atmosféru gradující až do dobře udělaného závěru to vše za dobrovodu šikovného zvukaře a hudebního skladatele,kteří dokázali udělat dobrou atmosféru a kamera také nezůstává po zadu. Zajímalo mě jak si režisér poradí s příběhem,který je natočen v domě a i tak na později omýlené téma dost dobře. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá duchařina, která má jistě něco do sebe. Drsný začátek vystřídá celkem pomalý děj a rozplétání souvislostí. Klasický obraz domu z pohnutou minulostí, ale dál nebudu spoilerovat. Dobrá režie a solidní herecké výkony. Na konci mi to možná připadalo až trochu příliš přhnané, přece jen ten vozíček.....no dobrá, ale pak ten výbuch....Ten konec prostě film v mých očích poněkud strhnul. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Házení tenisákem už pro mě nebude nikdy stejné... Výtečný duchařský horor s přesahem až někam do krimi žánru, odehrávající se v zemi, kde listí padá tak nějak celoročně a hloupí lidé (a duchové) maj ve zvyku kromě motokrosu na kriplkáře i pálení krásných (hnusných) starých domů, které musejí mít v nabídce nějakého toho ducha vnuceného už od realitky. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Režisér Peter Medak nepotreboval do filmu pridat nechutné príšery, ani krvavé scény, miesto toho vytvára klasický spôsob napätia v obyčajnom starom dome. Síce uz je to dávno obohranná platna z minulosti, ale k dosiahnutiu atmosféry niekedy stačí prízrak, občasné mihnutie, vŕzganie dverí a dôrazné ľakačky, pri ktorých si musite dat pozor na infarkt. Niektoré scény stoja za zhliadnutie aj na druhykrát. Spomenul by som este Scottov utlmený výkon, ktorý naznačuje zlomené srdce a húževnatost 80 percent. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama