Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina tří námořníků, kteří patří k ochraně místního amerického velvyslanectví, přijíždí na motorkách do hospody, kde mladíci ale nejsou příliš vítáni. Zatímco jeden z nich – Tommy Taylor – zůstává stranou a je jasné, že o všem ví a své druhy sem vlákal úmyslně, druzí dva jsou zbiti a posléze rychle odvlečeni muži v černém …Seržanti Joe Armstrong a Curtis Jackson přijíždějí na ostrov, aby pomohli objasnit záhadná zmizení amerických námořníků, patřících k ochrance velvyslanectví. Brzy se i oni stanou terčem útoku mužů v černém – ninjů. A opět se zdá, že je k nim přivedl Tommy. Nadřízený kapitán, který má přezdívku Divokej Bill, nechce oběma rangerům věřit, když vyprávějí o útocích ninjů. Tommy mezitím dostává po telefonu pokyn zabít Armstronga, který bojuje přinejmenším stejně dobře, jako místní ninjové. Tommy pozve Armstronga do hospody „U slepého žebráka“, kde mu svěří, že své přátele lákal do pasti, protože drží v zajetí jeho ženu, domorodku. Ve strachu o její život začal pracovat pro nepřítele. Řekne Armstrongovi o ostrově Black Bird Island, kde vládne Lev, občanským jménem Leo Berg, jeden z největších světových překupníků drog, a kde pro něho provádí pokusy s úpravou lidských genů profesor Sanborne. Tommyho slova Armstronga jen utvrdí v jeho podezření, že se na ostrově děje něco nepatřičného. Ještě než stačí odejít, muži v černém Tommyho zabijí… Armstrong s Jacksonem se brzy nato účastní recepce u guvernéra, kde na vlastní oči spatří pověstného Lva. Na recepci ztropí výtržnost mladá žena, která hovoří o svém otci, kterého Lev násilím drží na ostrově, a prosí přítomné o pomoc. Je to dcera profesora Sanborna Alicia. Guvernérovi muži se jí okamžitě chopí a násilím posadí do auta. Armstrong s Jacksonem je sledují a po několika potyčkách se dívce podaří uprchnout. Od ní se Armstrong dozví další podrobnosti o činnosti jejího otce na ostrově: Lev ho přinutil, aby pomocí upravených genetických kódů vyráběl pro jeho světovládné plány dokonalé zabijáky, jakési superninji. Zmizelí námořníci byli chytáni proto, aby sloužili pro potřebné pokusy. Zatímco Jackson jde zmobilizovat americké námořníky, Joe Armstrong s Alicií se vypravují sami na ostrov. (TV Prima)

(více)

Recenze (165)

Slickcz 

všechny recenze uživatele

Armstrong (schopný mezi jednotlivými záběry zcela měnit vzhled obličeje) a jeho parťák Jackson (který je opět větší frajer než všichni ostatní dohromady), a Goose z TopGunu jako šéf základny v pokračování typického zástupce žánru. Ninjové,  metal,  motorky  a krásný holky. Zábava pro fanoušky žánru zaručena. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

"Ninjové! Do prdele! Byli jste na ostrově a koukali po místních holkách, že jo?" U prvního dílu jsem z nostalgie (a kvůli srandě, kterou jsme při "projekci" s kámarády zažili) dobrovolně přestřelil na 4*. U druhého dílu už však otevřu obě oči. Ale přesto tu stupiditu musím ocenit. Postava Dudikoffova kámoše Jacksona je totiž klasický prototyp béčkovýho hrdiny 80.let: dost komickej drsňák, kterej hláškuje o stošest, miluje bitky a nezapomíná si při nich sundat triko:-D ()

Reklama

type_B 

všechny recenze uživatele

Geniální béčko. Od neuvěřitelně špatně udělaných akčních scén k stupidním dialogům zahrnuje všechny dílčí významy slova "hloupý". Vražedná sekta ninjů je v kontextu tropického ostrova, kde všichni chodí v krátkých kalhotách a košilích, prostě neuvěřitelná. Osobně se mi nejvíce líbila mystická chvilka, ve které hlavní hrdina medituje, aby v zápětí vyletěla z podlahy jiskra mentální energie a zasmrádla celý prostor doprovodným čmoudem. Kvůli tokovýmto filmům má můj život smysl. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

NINJA? WHAT THE HELL ARE NINJA? THEY'RE A SECRET JAPANESE SOCIETY EXPERT IN THE ART OF ASSASINATION! Bože, jako dítě na VHS jsem to viděl milionkrát. Hned úvodní scéna, kde se tři frajeři prohání na mašinách po cestě kolem pobřeží, u které hraje nadčasová muzika, Vás naprosto ochromí. Na VHS k českému dabingu přes ten německý, pan překladatel ještě utrousil něco jako "americký bojovník, číslo 2.. úkol". To v dětských očích znamená hodně. Michael je sympoš a nejlepší scéna celého filmu je jisto jistě ta, kde stojí ninja uprostřed cesty a čeká na Joeyho, který se proti němu řítí v pickupu. Nepopsatelnej zážitek pro 5 letýho kluka. Však co hodin jsem strávil máchající klackem, zabíjející imaginární bojovníky ninjutsu. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Jednička má tady víc bodů možná za serióznější první dvě třetiny a drsnějšího ninja záporáka, ale nemůžu si pomoct, dvojka mě po letech bavila o dost víc. Vážně se tenhle film samozřejmě brát nedá, tudíž jako komediálně laděný ninja akčňák s hodně velkou porcí nadsázky je to parádní volba pro nudný večer. Je řada důvodů, proč raději sáhnout po pokračování než po originálu: Karibik je atraktivnější prostředí než džungle, souboje s ninji jsou tu podstatně propracovanější (a pořád zábavně špatné), jsou četnější a děj se hýbe o něco rychleji. Zápletka je víceméně totožná. Opět je tu dívka v nesnázích, zlý drogový boss ovládající armádu ninjů a Dudikoff je zase ten, před kterým se všichni záporáci klepou strachy. Jako seriózně braný film je to obří průšvih, ale pokud se na něj podíváte jako na film, co vás má potěšit, tak je to za jasné čtyři hvězdy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa od 5. januára do 4. marca 1987 v Južnej Afrike. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie skončilo necelé dva mesiace pred premiérou filmu. (m.a.t.o.)
  • Posledný film Michaela Dudikoffa, na ktorom spolupracoval s producentmi Menahemom Golanom a Yormanom Globusom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama