Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (368)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ke kameře a zvukům nemám jedinou výtku, ale jinak je to přehlídka neschopnosti, a to nejen herecké, ale i scénáristické a vůbec hororové celkově. Nejen, že všechny ty žánrové klišé táhnou tenhle horor dolů, ale především ten děj, který nemá hlavu ani patu a závěrečné rozuzlení tomu ještě nasadí korunu. K tomu si přičtěte i poměrně solidní nudu, pokud nepočítám závěr, tak je jasné, že nemůžu dát víc jak 2 hvězdičky. A je to škoda, protože kameraman i zvukař umí, zbytek filmařského ansámblu jim to ale mrví. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jumby wants to be born now. Ačkoli jsem moc nečekal, Unborn se mi poměrně hodně líbil. Pokud přehlédnu strašně pitomý příběh, který ani moc nedává smysl, tak je Unborn technicky, zvukově i herecky skvěle zvládnutá oddychová hororová jednohubka. Na Odette se jako vždy skvěle kouká a přítomnost Garyho Oldmana potěšila, i když mohl dostat více prostoru. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Obsadit Odette Yustman do hlavní role zlem pronásledované dívky se ukázalo jako velmi dobrý tah. Je neokoukaná a dobře se na ni dívá. První polovina hororu je lepší a divákova pozornot ochabne ve chvíli kdy se dozví odkud zlo pramení. Pak přijde solidní scéna vymítání a závěr není zrovna přesvědčivý, ale naštěstí nás tvůrci ušetřili nějakého zásadního závěrečného zvratu. Horší je to, že snímek moc v ničem nepřekvapí, i když režie byla dobrá, spíše to vázlo po scénáristicé stránce. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pokud strach je tím hlavním, co od dobrého hororu vyžadujete, pak jste na tom správném místě. Onen strach tvoří ve filmu pevnou skořápkou ke svého chatrnému příběhu. Naleznete zde plno strašidelných a nepříjemných scén. Lekačky, malé děti, všudypřítomné zlo, otáčení hlavy a všemožných částí těla mne takříkajíc několikrát dostalo z mé komfortní zóny a za to filmu dávám 4 hvězdy. Příběh je však jako přes kopírák a to bych se divil, kdyby vás zde něco překvapilo. V závěru bych vám každopádně dílo doporučil, ale sám se na něj už znovu dívat nehodlám. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vyloženě dementní film, s naprosto tragickým obsazením i hereckými výkony, nefunkční atmosférou, a dějem splácaným z těch nejohranějších motivů. Nebavilo mě to, herecká představitelka hlavní postavy mě iritovala, a jen jsem žasnul, jak se mohlo "povést" dát do jednoho filmu tolik žánrových klišé (s tím koncentrákem to pak už zabili naprosto). Totální ztráta času. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)
  • Kvůli scéně, ve které běží Eli po čytřech s obrácenou hlavou, si Goyer zavolal na pomoc hadího muže, kterému byla pomocí speciálních efektů "nasazena" Eliho tvář. (venus)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama