Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (368)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

WARNING: je možné považovat úvodní větu za spoiler (u tohohle díla by to ale nemělo vadit). Běží si takhle dáma po nějaký stezce a tu náhle vidí rukavici, jenž si leží v prostřed cestičky. Ta pani k ní přistoupí s pohledem tak nepochopitelně tajemnym, jakoby jí ta rukavice chtěla sežrat a tato událost rozpoutá opravdové peklo. Jak tak nad tím přemýšlím tak jsem právě viděl film s nejhoršim dějem a scénářem za posledních pět let. Ono to nedává žádnej smysl, ono to neni ani dobře natočení, nemá to žádný herecký výkony a během úvodních deseti minut je tam víc klišé scén, než ve všech debilních hororech dohromady. Předvídavost je nekončící a vlastně si hned při úvodu můžete říct, jak to dopadne a klidně film vypnout . Jediný lákadlo, který mě donutilo se na to kouknout je Gary Oldman, kterej sice hraje, ale bohužel tím nic nezachraňuje a tak nemám jinou možnost než udělit filmu titul Odpad roku, jenž je teprv v půlce, ale nic horšího už asi nepřijde . ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Po čase zase jedna ze silnějších, povedených duchařin. Opravdu nechápu všudypřítomné hodnocení, uživatele by se měli trochu probrat. Začátek zvládnutý skvěle, hudba ucházející společně s dějem a člověku nezbylo nic jiného než se začít bát ... sice konec trochu vypuštěný, ale to určitě nezkazí hodnocení celkového dojmu. P.S. nesnáším brouky ve vajíčkách. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak tušil, že nejlepší na celém filmu bude ten jeho plakát, na němž stojí Odette (která má, mimochodem, v tomhle filmu mnohem více šťávy, než Megan Fox v kterémkoliv svém) před zrcadlem zády k fotografovi. A následné zjištění, že má ve filmu prsty Michael Bay to všechno vysvětluje. Dva tři dobré okamžiky by se našly, ale scénář je tupý jako zlomená tužka, že krade, kde se dá, by se i dalo přejít, ale ono tak nějak moc negraduje a hlavně - diváka to moc nezajímá. Vtíravé samoúčelné lekačky po chvíli už lezou na nervy a nakonec to celé vyšumí, jako případné čtrnácté pokračování Noční můry... Je to prostě suché, naprosto nevyužitý potenciál jak zajímavé zápletky (aspoň si o vymýtání a genezi židovského dybbuka mohli páni něco přečíst), tak i hereckého obsazení (Goldman potřeboval zaplatit vypálení kuřího oka?), protože nakonec to alespoň trochu zachraňuje právě jen ta Odette, a to nepředvádí zrovna nic moc. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Film, který je tak dobrý rovnou na DVD a ne do kina. Sice musím ocenit, že Nenarození je nový námět a žádný remake, ale film nemá nic co dobrý horor mít musí. To znamená atmosféru, aspoň slušné výkony a v případě duchařského hororu pořadné lekačky. Bohužel ve snímku uhadnete každou lekačku a příběh ničím nepřekvapí. 2* za nový námět a pekelně krásnou Odette Yustman. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

A práve, keď ste si mysleli, že strašidelných detí, exorcizmov a lacných ľakačiek bolo dosť... prišiel ten najslaboduchejší, najúbohejšie napísaný, silno podpriemerne zrežírovaný, predvídateľný a naozaj nepozerateľný zlepenec tých najhorších hororových klišé v ich najlacnejšej a najprefláknutejšej podobe, naplácaných jeden cez druhý bez hlavy a päty. Vyzerá to, akoby niekto chcel napísať na telo hlavnú rolu pre modelku, lebo ten film je o tom, ako tá netalentovaná, nevýrazná ženská skajpuje, sprchuje sa, pobehuje po dome v tesných bielych gaťkách a tričku, spinká nahá, miluje sa, grcká, bojuje s démonmi, bežká parkom, študuje vesmír na univerzite, študuje tóru v knižnici - a vždy dokonale nalíčená a perfektnými vlasmi ako z reklami na šampón... aké dlhy, výčitky či skutočné dôvody musel mať chudák gary oldman, že sa sľúbil do takejto sračky? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)
  • Kvůli scéně, ve které běží Eli po čytřech s obrácenou hlavou, si Goyer zavolal na pomoc hadího muže, kterému byla pomocí speciálních efektů "nasazena" Eliho tvář. (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama