Reklama

Reklama

Strach(y) ze tmy

  • Francie Peur(s) du noir (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dotek pavoučích nohou na lidské kůži… Nevysvětlitelné zvuky uprostřed noci v cizím domě… Injekční jehla, která se přibližuje blíž a blíž… Bílé tesáky rozzuřeného psa… Deset světoznámých komiksových tvůrců oživilo odvěký strach ze tmy a vytvořilo jedinečný animovaný film. Film otvírá příběh chlapce, který se stane obětí atraktivní dívky. Volně navazuje noční můra malé japonské holčičky Sumako, která se ne a ne probudit. V dalším zlém snu mizí lidé, neznámo proč, v hlubinách bažiny. Ticho přeruší děsivý štěkot smečky psů, se kterými se po svém panství prochází španělský šlechtic. Pán s knírkem zase přijde na to, že v domě, kde hledal úkryt, není všechno zcela v pořádku. Celým filmem se cyklicky prolíná úvaha nad stavem lidstva, kterou doplňují uhrančivé abstraktní obrazy. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (76)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nesmierne originálny čierno-biely animovaný horror pozostávajúci zo štyroch samostatných poviedok. Ako tu poniektorý v komentároch spomínajú, nie všetky poviedky sú rovnakej kvality, no mne osobne nesadol iba príbeh japonského dievčatka. Čo mi však sadlo bol príjemný minimalistický vizuál ktorý sa hral hlavne zo zvukom. Bolo to aj vynikajúce narozprávané. Všetko toto spolu tvorilo jeden kvalitný atmosferický, no miestami obsahovo fakt chorý, horror ktorý má dokonca aj umelecký presah. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v prvom rade výborná hudba a dramaturgicky skvelý nápad - hororové animované poviedky od popredných francúzskych comixových autorov na tému "strach" (z tmy... a vecí z nej sa vynárajúcich): najlepšia mi prišla posledná poviedka (vizuálne i atmosfericky), potom predposledná (tiež z týchto dvoch stránok), no prvé dve boli zasa veľmi fajn príbehovo/scenáristicky... predeľovacie a rámcovacie 2 línie mi prišli ok, viac ma zaujala tá so psami, aj keď ten monológ/spoveď mal pár pekných "myšlienok". celkovo hodnotím veľmi kladne. ()

Reklama

gojackill 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl plně zaujatý animací kreslíře, který zachytil velmi zručně jakéhosi neznámého pána se smečkou rozdivočelých psů. Začátek je dost působivý. V ten okamžik moje kamarádka uvažovala nahlas, jestli mají ti psi nějaký význam, jestli jsou nějakým symbolem. Nese snad tento výjev nějaké vyšší poselství? Film samotný se tváří dosti ambiciózně a intelektuálně. Ve skutečnosti mě však nenapadlo žádné hlubší poselství toho výjevu se psi a ani se nevyjasnila spojitost s jednotlivými povídkami. Ve filmu je, myslím, šest povídek rozdílných kvalit. Některé jsou dost pitomé. Animace samotná mě upoutala u povídky s krokodýlem, tam byla silně atmosférická. Zajímavé byla i výplň mezi jednotlivými povídkami. Před očima Vám plynou silně hypnotizující geometrické obrazce s ženským podmanivým hlasem na pozadí, který formou monologu filozofuje na různá témata. Vůbec to však nesouvisí s povídkami. V kontextu celého snímku je to dost nešťastné - z filozofie je žvást. Ta samoúčelnost se mi protiví. Poslední povídka je podle některých nejlepší, nechám si jí na jindy a třeba ještě zvednu hodnocení. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

[LFŠ 2008] Animovaný film skložený z 6 částí, vytvořených různými režiséry/kreslíři. VŠECHNY jsou opravdu moc pěkně kreslené, pokaždé jiným stylem, což je klad. Scénáře jsou jednoduché a nedotažené, což je zápor. Jak zmiňují i další, jednotlivě by povídky působily lépe! 1) První příběh vypráví o pánu, kterému se rádi čas od času utrhnou psi ze řetězu. Hodnocení 1/5 : naprosto nenápaditý příběh, skoro bych řekl nudný. 2) Druhý je o klukovi, který rád sbíral brouky a podobnou hmyzí havěť. Hodnocení 3/5 : jeden z mála dotažených příběhů, ale ani zde se moc nepracuje s možnostmi strachu, spíše lehkého odporu. 3) Další je o malé japonské holčičce, kterou trápí noční můry. Hodnocení 2/5 : opět nenápaditý příběh s nestrašidelným zpracováním, velmi nedotažené. 4) Čtvrtý je příběh o tajemné bestii, která měla na svědomí několik lidských životů. Hodnocení : 2/5 : nuda nuda, nic překvapivého. 5) Pátá část je odlišná - ženský hlas vypráví o svém strachu z nejrůznějších každodenních situací, o obavě o své čisté svědomí atd. Hodnocení 1/5 : docela zajímavé, ale nijak zvlášť. Monolog je podbarven měnícími se geometrickými obrazci. 6) Šestá a poslední část je jednoznačně nejzajímavější a divák se konečně dočká nějakého napětí !!! Povídka také dokonale (a hlavně jako jediná!!) pracuje se samotným názvem filmu, protože se jedná o příběh muže v temném domě, kde hrdina (a divák) vidí pouze malinký výřez světa ve světle baterky. Škoda jen, že příběh není moc ukončený, ale jednoznačně nejlepší a ostatní části vysoce převyšující povídka. Hodnocení : 4,5/5. Závěr: zklamání, především v podobě nenápaditých scénářů. Celkové průměrné hodnocení je 2,25. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnové příběhy připomínají staré pulpové a mystery magazíny, comicsy. Úvodní povídka je natolik metaforická, že ji lze vykládat na nesčíslně způsobů - kafkovský motiv, sci-fi, neschopnost navazování kontaktů, ztráta svobody.... Nejméně mne zaujala japonská vyprávěnka, i když pronásledování stíny a chapadly mělo pěknou atmosféru. Čtyři zuřiví psi, čtyři povídky. Rozrhání psovoda bylo čvachtavé...Jako zbytečné mi přišly pseudointelktuální bláboly mezi jednotlivými příběhy. Semlely se v nich všechny bolesti dnešního světa, jenže tak školometsky, až obtěžovaly. Škoda. Jinak jsem spokojený. Atmosférická hudba a černá s bílou, jen místy se mihla šedá a RUDÁ.................... ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama