Další z krátkých filmů natočených lidmi z okruhu seskupeného kolem T. A. Edisona. Tentokrát se jedná o nafilmovaný panoramatický pohled na jeden ze symbolů USA - Sochu svobody. (Hejtmy)
AngelAngie
Statický záběr na sochu svobody.(2.10.2008)
Karlos80
To jsou ale panoramá, pohled na mladou Sochu Svobody, kde nic tu nic o třicet let později kolem plné mrakodrapů:-) Ta jedna tedy jen za nepopíratelnou historickou hodnotu..(12.9.2009)
Fingon
Nevím, jestli se nepletu, ale připadalo mi to jako jízda - buď měli kameru na lodi, nebo na nějakém vozíku, ale rozhodně ne jen v ruce...(2.10.2008)
Webb
51 vteřinový statický záběr na sochu svobody. P.S. na čem ten kameraman asi stál?(17.11.2008)
Mononoke.
Pohled na Sochu Svobody bez mrakodrapů v pozadí. Když už nic jiného, tak je to přinejmenším zajímavý historický doklad. Minutu vydrží každý.(8.8.2010)
iamek
Ke zhlédnutí zde(18.10.2010)
Mystery13
Fotky by byly možná lepší. Další z řady statických shotů z devatenáctého století.(28.7.2011)
Dubro
Bohužiaľ, nemôžem hodnotiť, lebo na YouTube má film 51 sekúnd a tu píšu, že má 1 minútu. To znamená, že som prišiel o pointu a neviem, či hlavný hrdina prežil, alebo ho zabili.(10.10.2008)
Stanislaus
Asi nejstarší záběry na často objevovaný symbol v mnoha amerických filmech. Jenom škoda, že tak statické ...(2.5.2010)
blackrain
Dlouhý záběr na americký symbol. Alespoň máme představu, jako ona dáma vypadala v roce 1898.(9.4.2010)
gjjm
V podstatě fotka sochy svobody, která se trochu klepe. Chápu, že Edison natáčel každou blbost, ale tohle opravdu není vůbec nic zajímavého. PRO NĚMIHO: ve ve stejném roce natočil třeba Melies svoje geniální Un homme de tętes. Kinematografie sice v roce 1898 byla ještě v plenkách, ale rozhodně je neposrávala tímhle způsobem.(9.9.2009)
Langy10
Vim, že je to jenom pohled na sochu svobody, ale je to natočené v roce 1898! A takové video se musí cenit.(17.1.2011)
Cimr
Sice dost trapné (uvážíme-li, co v této době dělal Méliès), ale pořád lepší než boxující kočky nebo poprava slona. Edisone, styď se!(18.3.2009)
Sfinkter
Z prvních záběrů je vidět, že kamera se přibližuje, museli to filmovat na lodi.(12.1.2012)
phata
Tak místo tohohle by opravdu byla lepší jen fotka.(23.8.2008)
Lukiš
odpad!Tak tohle si opravdu žádnou hvězdičku nezaslouží, vždyť není za co.(26.9.2008)
zdeny99
Z jedné stránky je to jen statický záběr na Sochu Svobody. Avšak z druhé stránky je to snímek o nepřeberné historické hodnotě - opravdový Manhattan bez mrakodrapů snad nikde jinde nenaleznete.(18.10.2010)
RadimFišer
odpad!Nejméně hodnotný film a nejnudnější jaký jsem za svého životního putování po této zemi viděl. Za jednu minutu jsem si všiml pánové, že jsem čtyři krát ztratil pozornost. A to se prosím jen tak nevidí. Děkuji pane Edisone, že mi ukazujete opak filmu.(26.9.2008)
Dextwer
Krátkometrážní: http://www.youtube.com/watch?v=1xfRN5FqHks * The Statue of Liberty is seen in New York Harbor in 1898, filmed by the Edison Film Manufacturing Company.(24.9.2011)