Reklama

Reklama

Přežít s vlky

  • Francie Survivre avec les loups (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1942. Brusel, Belgie. Míši je 7, možná 8 let. Její život spočívá ve skrývání, stálém stěhování ze školy do školy, protože se její rodina snaží držet si náskok před pronásledováním ze strany nacistů. Škola, dům, ulice - Míša není nikde v bezpečí. Když jsou Míšini rodiče zatčeni, přijme ji rodina, která ji má v plánu prozradit nacistům. Když se to Míša dozví, má jediný cíl - najít své rodiče. A tak se vydává na zoufalou cestu. Sama, traumatizovaná, zranitelná. Její spása přichází v podobě rodiny vlků, kteří ji přijmou mezi sebe. Mezi dívkou a jejími zvířecími ochranáři se postupně rozvíjí jedinečná a silná láska. Míša zažije mnohá setkání - některá tragické, jiná legrační, všechna dojemná. Vlčice Mama Rita a vlk Papa Ita pomohou dívce přežít a dají jí sílu, aby pokračovala ve svém hledání. Míša cestou z vesnice do vesnice prochází Německem a Polskem, krade jídlo a oblečení, základní suroviny, které potřebuje k přežití, až se dostane na Ukrajinu. Opět je sama a vyčerpaná. Její odhodlání najít svou rodinu nikdy nezmizelo, ale už ji nikdy neuvidí. Míša je jedním z tisíců sirotků, jejichž rodiče byli nacisty zavražděni. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

whack 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol možno vymyslený, aj tak si myslím, že tzv. divoké deti (feral child) nie sú fake. Toto je nádherný príbeh súžitia dievčaťa s prírodou, ktorý pripomína, že ľudí sa treba báť viac ako divokých zvierat. Pevne verím, že tie krásne vlky, ktoré ho sprevádzali, pri scéne s pytliakmi filmári nahradili atrapami. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I já byl spokojen. Je jen škoda, že o tomto podivuhodném příběhu (prý podle skutečné události) se tvůrci na konci snímku více nerozepsali v titulcích... Vlastním náhledem opuštěného a na sebe odkázaného děvčátka mi film lehce připomenul Faunův labyrint. Zde se drží více reality, nicméně i zde děvčátko mluví se stromy a zvířaty a občas žije ve svém světě s maminkou a tatínkem. Zápletka s vlky byla kouzelná a perfektně zpracovaná. Sem tam ve snímku něco skříplo (chytání dětí na chleba či náhlý odjezd rusky mluvící jednotky) ale nemám co vytknout. I já těžko věřím pravdivosti celého příběhu. Děj se odehrává v v zimní Belgii, kousek od Arden. Když si vezmu jak šíleně tam mrzli zablokovaní Amíci s veškerou svojí moderní válečnou výstrojí, pak se mi moc nezdá jak malé děvčátko přežilo celou zimu s děravejma botama a kabátem na nalámaném chvojí... To nemluvě o vlcích....Místy mi vadila hudba, jejíž moderní zpracování se nehodilo do prostředí divoké přírody. Každopádně, malá představitelka byla velmi přesvědčivá a konec snímku velmi dojemný. -------------------- A k tomu reálu. Rovnou říkám, že kdo film neviděl, neměl by číst dále. Koukl jsem z velké zvědavosti na net a po chvilce hledání našel našel toto (na několika různých místech) :Film je prý natočen podle autobiografické knihy "Misha Defonseca : Misha - A Memoire of the Holocaust Years". 28.2.2008 : Znalec vlků Serge Arols před 10 lety upozornil veřejnost, že kniha židovské holčičky, která žila mezi vlky, je nepochybně lživá. Za to byl urážen, obžalován z antisemitismu a fašizmu, nakonec je však autorka zrazena svou vydavatelkou. Po dlouhém finančním a soudním sporu vydavatelka dala na internet výkaz z registru dívčí školy, kterou autorka za války navštěvovala, jakož i křestní list, podle kterého by jí byly 4 roky v době, kdy se údajně vydala hledat deportované rodiče. Před takovými důkazy autorka konečně přestala lhát a čtenářům se omlouvá. --------------------------------------------To by ale nikomu nemělo bránit se na film podívat a nechat se unést tím kouzelným příběhem novodobé Mauglí, již jsou vlci rodinou a lidé vlky. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAMINKO, HLEDÁM TĚ DÁL!“...... /// Holčička z rodiny německýho Žida a Rusky se nemusí bát, že se (za války) unudí k smrti. Jestli si teda nechce hrát s ostatními dětmi v parku, nebo chodit do kina. Modlitby za konec války nezabíraj a pláčem se nic nevyřeší. NEMĚJ STRACH, TUHLE VÁLKU VYHRAJEM! Po 40ti minutách může konečně vyrazit tam, kam ji nohy ponesou a scénárista (pro změnu) popustit uzdu svý fantasii (podle skutečnosti – jo? Díky uživateli ,,Big Bear", že hledal za mě!...). Holčička s hubou (věčně) od krve (né! upírka to fakt není! copak to n e c h á p e š!) si chodí po planetě zamořený Němci (a vlky) a je to celkem nuda. Uvádět to jako Disneyovku s poučením pro děti.... ,,a když prošlapala první botičky“ .....Ale ne! K smíchu to není! Jen tomu (trochu) nevěřím. Válečnej film? Inu což, konec dobrý, všechno dobré! Zamáčknout slzu a jít si pustit něco pořádnýho! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám za úkol jít s každým, kdo řekne: ,,Jsi moje zlatíčko!“. 2.) Chci znát odpověď na otázku: ,,běhá to po lese a je to bílý?“ (Ne! ta holčička to fakt není!!!). 3.) U mě je hrdina ten, kdo se půl války nemyje! 4.) Thx za titule ,,Pedroo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Nechápem zbytočné zavádzanie čitateľa a následne na to diváka, nakoľko príbeh židovského dievčatka si Misha Defonseca vymyslela, ako to odhalili vojnoví veteráni a odborníci na život vlkov. Škoda. Inak by to bolo krásna rozprávka o prežití a o tom, že niekedy sú zvieratá človeku bližšie ako jeho vlastný druh, ktorý nezabíja len kvôli hladu. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Divny francuzsky croissant. Prva polovica bola sledovatelna (zapustenie pri transportoch zidov do pracakov=intenzivne), Mathilde bola este prijemna,polocenska a hrali sme sa. Po uteku do divociny asi vymenili reziserku a strihaca, totizto nservirovany tazko stravitelny chaos. Survival medzi vlkom a stromom KRAsna MYSlienka- ALE: totalne odflaknuta rezisersky a strihovo, a i ked marna lasky snaha bola, dosralo to celkovy dojem. Otravne, skoro nedopozeratelne za doprovodu nekonecnej diale a este viac neprijemnej a smrtiacej hudby. Obsah a forma nahradene LSD. Nevyslo,radsej s batohom cez hory. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • 29. února 2008 autorka spolu se svými právníky připustila, že nejprodávanější kniha "Přežít s vlky", podle které byl natočen tento film, byla pouhá lež, přestože byla prezentována jako autobiografická. Autorka knihy je ve skutečnosti katolička, nikoliv Židovka. Původní kniha byla vydána v roce 1997 a hned po svém uvedení slavila velký úspěch. (deedulka)
  • Za to, že si celý příběh autorka vymyslela, byla odsouzena k navrácení 22 milionů amerických dolarů nakladateli, který její román vydal jako její autobiografii v knize "Misha: A Memoire of the Holocaust Years". "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (dobrota128)
  • "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (MRPitivier)

Reklama

Reklama