Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georges a jeho žena Gisele adoptují alžírského chlapce Michou. Georges však o jeho původu neví, protože by ho nikdo nepřijal. Gisele chlapci upraví jméno, obarví vlasy a vydává ho za Francouze. Michou si otce rychle získá a ještě pomůže zachránit rozpadající se manželství. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzsku kinematografiu mam od tvorby Truffauta a Luc-Godarda dost rad. Tuto sa predstavuje vyborny Gerard Depardieu v roli otca, ktoreho rodina si adoptuje akehosi moslima. Chvalim herecke koncerty pana Gerarda Depardieu, Nathalie Baye. Dokonca sa vo filme mihne aj Mathieu Amalric /Quantum of Solace/. Vyborny pocin, vrele odporucam. 85 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já vůl už málem zapoměl, že Grerad má v sobě mnohonásobně větší herecký talent než číslo na který ukázuje váha, když jí Gerard poctí svou návštěvou. Příběh je díky jeho živelnému a přirozenému hereckému projevu plný lidskosti, lásky a tolerance, který ani na chvíli nepůsobí vypočítavě a nevěrodně. Díky tomu je strašně lehký si Gerogese, Gisele a Michoua zamilovat a držet jim palce, ať se vyrovnaj sami se sebou i se značně xenofobním okolí. Film funguje i jako velmi kvalitní ukázka tehdejší francouzské společnosti a lehce se dotýká francouzské černé můry s názvem Alžírsko. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film sa chvíľu hraje na drámu o malom opustenom synovi imigrantov a inokedy zase na komédiu o snaživom ale jednoduchom otcovi. Toto spojenie mi nesadlo. Plno línií filmu, ktoré sú rozpracované a nedokončené, a koho si Georges vybral ako objekt svojej túžby, bolo celkom scestné. Záverečné zmierenie a protirasistický záver ma ale celkom potešili, keby to nebolo melodramatické, bolo by to naozaj dobré. –––– To je tvoj brat? Tak sa rozlúč a ideme. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš drama nežli komedie. O malém chlapci, který měl štěstí na svou dočasnou náhradní rodinu - a o náhradních rodičích, kterým přineslo štěstí svěřené dítě … Protože právě děti někdy donutí dospělé podívat se z jiného úhlu na sebe i na svět a jeho problémy - včetně národních zájmů, mocenských ambicí a náboženských rozdílů. P.S.: Podle skutečných událostí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Překrásná francouzská tvorba! Film u kterého jsem se přísahám ani jednou nenudila a celé dvě hodiny jsem s ním prožila. Příběh o malém nevinném arabském chlapci, který se dostal do sociální péče a našli mu rodinu - manželé Georges,Gisele s chovancem, který u nich pomáhal. Skvěle rozdělené dvě roviny - starost o chlapce a politické události tehdejší Francie, nenávist k jiným rasám a pozdější uvědomění Georgese, že rasa není vše ale že jsou mnohem důležitější věci. Bylo mi chlapečka líto, že si zvykl na oba pěstouny a musel odjet zpět se svou rodinou ale naštěstí se jejich vztahy nepřetrhly. Líbí se mi také fakt, že je to podle skutečné události. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle skutečné události. Michoua žil po uvedení filmu v Paříži. (Tejkina)

Reklama

Reklama