Reklama

Reklama

Mocné síly planety Země

(seriál)
  • Česko Země: Planeta a její moc (více)
Velká Británie / Německo, 2007, 4 h 17 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Naše planeta, její fungování, a jedinečnost, díky níž mohl vzniknout život na Zemi. Nový spektakulární koprodukční projekt BBC.
Planeta Země, úchvatný, neustále se měnící svět plný zázraků přírody. Nejsou to však jen krásy, které ji činí tak podivuhodnou. Působí tady též mocné přírodní síly, které z ní učinily jedinečnou planetu naší sluneční soustavy - a umožnily jí stát se kolébkou života. V této epizodě našeho seriálu budeme hovořit o sopkách a vulkanické činnosti. Jsou součástí globálního systému, který nepřetržitě mění tvář našeho světa. Sopky způsobily nejzásadnější evoluční skok v historii Země a pomáhají udržet naši planetu obyvatelnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem rozervaná, co s hodnocením - na jednu stranu lepší dokument na téma živlů planety Země nenajdete: naprosto úchvatný vizuál, bombastické záběry, k tomu profesionální hudební doprovod, gradující ve správných momentech, a nevtíravý komentář. Ale na druhou stranu obsažené informace mi přijdou vhodné tak leda pro školáky, uvítala bych větší hloubku a složitost. Být středoškolačka, dám bez výhrad 5*... bohužel nejsem, takže ta pátá hvězdice tomuhle výbornému dokumentárnímu cyklu unikne o chloupek (fakt malinký, z pravidelně holeného... podpaždí). 89% ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Zcela bezkonkurenčně a bez nějakých pochyb se tady nedá dát nic jiného než 5 frček!!! Nikdy bych neřekl, že může člověka takhle bavit seriál, ve kterém se neukazují žádná zvířata nebo lidé. Tolik fascinujících informací v kombinaci s úžasnou výpravou a megalomanskými lingvistickými hrátkami, jež lahodí sluchu a hřejí u srdce, jsem nikde neviděl! Obzvláště "Sopky" a "Oceány" se mnou dělaly divy. /// Jsem sice odpůrce vlivu člověka na "Globální klima" (ve smyslu toho, že s tím nemůžeme nic dělat), a proto mi v tomto ohledu vadilo sem tam nějaké to rýpnutí, ale dalo se to přežít a vždy to navíc vzápětí bylo nějakou skvělou větou zahráno do pozadí. Závěrečná a poslední věta skvěle dabujícího Vladimíra Čecha pak podtrhuje podstatu celého seriálu, který tímto dostává skutečnou TŘEŠNIČKU NA POŘÁDNĚ VELKÉM, SKVĚLÉM A ÚŽASNÉM DORTU!!! "ENJOY IT !!!" ()

Reklama

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

Za mě ještě lepší než Zázračná planeta. Z těhle informací a snímků mi doslova spadla čelist :) Seriál, který Vám ukáže, jak je lidský život, respektive lidská rasa nepodstatná a jak je člověk bezvládný proti přírodě! Vážně zde na Zemi řešíme banality a vůbec nedoceňujeme tohle umělecké dílo. Naši Zemi... BBC to zkrátka umí! 101% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů BBC, které jsou známy svou výjimečnostíí. Ať už jsou to dech beroucí záběry nebo bohaté informace. Dokument je rozdělen do pěti dílů, každý zaobírající se jednou z vitálních funkcí naší planety - Sopky, Atmosféra, Led, Oceány a vzácná Země. Po prvním dílu jsem uvažoval, jestli sledovat dále, protože poslouchat Skota, jak znásilňuje anglický jazyk po dobu jedné hodiny mi rvalo uši.... ale zvykl jsem si. Krásné na tomhle dokumentu je, že se dozvíte více, než je všeobecně známo, nekombinuje pouze známá fakta s líbivými obrazy. Proč se třeba neví, že na Sibiři je v ledu uvězněn mnohonásobně silnější plyn než oxid uhličitý, který se uvolňuje každé léto a může mít na směrování vývoje naší planety velmi výrazný dopad? Nebo že fytoplankton vytváří téměř 50% kyslíku? Krásná jsou i porovnání např. množství celkové vody nebo plynů obsažených v atmosféře s velikostí planety a jejich dopad na Zemi. Po zhlédnutí celého dokumentu si uvědomíte, že to opravdu nejsme my, lidé, kdo by měl chránit planetu, ale jsme to my sami, kdo by si měl dávat pozor na své přežití. Země se bez nás obejde, my bez ní nikoliv. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry a zajímavé informace, hlavně první tři díly, no i ten čtvrtý, ale pátý už je jenom takové resumé všeho, co jsme viděli už v předchozích dílech. Holt informace, záběry a animace se tam docela opakujou, ale jinak je to podané chytlavou formou, které rozumí i laik nebo blb. Prostě BBC je na poli dokumentaristiky jednička. Přesto mi odjakživa ve kvalitních dokumentech vadí jedna věc - místo aby nám podali fakta formou komentáře s ověřenými informacemi, často na to použijí vědce, kteří v nějaké lokalitě něco zjišťují a u toho ty teorie předkládají oni (a kolikrát se i stane, že jejich expedice nic nového nepřinese, jen tím zaplácnou část dokumentu). I přes tuto mou kritiku, obsažené informace jsou maximálně poučné a velmi mě to bavilo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama