Reklama

Reklama

Batman - Cesta začíná

  • USA Batman: The Journey Begins
všechny plakáty

Obsahy(1)

Christopher Nolan nám približuje, ako po dokončení filmu Insomnia (2002) prišiel so svojou víziou na nového Batmana do štúdia Warner Bros.. Spoločne s Davidom S.Goyerom začali tvoriť scenár inšpirovaný comicsom Franka Millera „Batman: Year One“. Vo svojom príbehu chceli hlavne vypovedať cestu k vzniku tejto postavy, čo sa im v konečnom dôsledku aj podarilo. A tým dali postave aj iný rozmer. Okrem toho ich čakal tiež výber hercov, kde sa stal nakoniec prioritou pre úlohu Batmana nadaný Christian Bale. Pre ostatné úlohy boli vyberané nemenej slávne mená ako Morgan Freeman, Gary Oldman či Michael Caine. Dokument „Batman: Cesta Začína“ (Batman: The Journey Begins) sa dá vzhliadnuť na bonusovom disku k filmu Batman začína (2DVD). (T2)

(více)

Recenze (10)

kinej 

všechny recenze uživatele

Série dokumentů která je vložená na Blu-ray Batman Begins patří k těm více zajímavým ve svém žánru. Sice se klasicky doslechneme jak všichni všechno dobře zvládli, nic se nepokazilo vše bylo báječné atd. Ale pod nánosem chvalozpěvů se nachází spousta zajímavých informací o natáčení a zejména nové pojetí znovuzrozeného Batmana, coby téměř „reálného hrdiny“ tj. psychologicky uvěřitelného, používajícího reálné vybavení, minimální užití CGI atp. Je fascinující poslouchat Nolana s jakou vizí tento film pojal a jak tuto vizi dokázal vnést do všech složek filmu. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento dokument nám ukazuje věci spojené s přípravou natáčení. Je dobře udělaný, ukazuje nám různé druhy pohledů na danou věc, čerpání z komixu a výběry herců pro dané postavy. ()

Reklama

Reklama