Reklama

Reklama

Polská emigrantka Lena je uklízečkou na letišti Heathrow. Po jedné směně jí ujede autobus, ale kamarádka Birdie jí naštěstí velice ochotně nabídne přespání v rodinném domě nedaleko letiště. To ještě Lena netuší, že se dostane do rukou psychopatické mamky a taťky, kteří si přímo pod ranvejemi vytvořili vlastní svět, kde vládnou jejich pravidla a zákony. Snímek, který začíná jako sociální drama Mika Leigha, se velmi rychle zvrtne v krvavou a zvrhlou hru o přežití, v níž zpočátku nejistá Lena dokáže uhrát jisté body a získat pozornost a snad i důvěru mamky. Snímek se nebrání velmi černému humoru a svérázně paroduje životní styl a každodenní rituály britské rodiny. Režisér k filmu dodává: „Vyrostl jsem ve stínu letiště Heathrow a zvuky, které slyšíte v tomto filmu, jsou zvuky mého dětství.“ Snímek Mamka a taťka byl uveden ve Velké Británii v televizi o Vánocích a vzbudil velice kontroverzní reakce. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Slabý exploitation, který k čisté zvrácenosti nabízí přidanou hodnotu v podobě zamyšlení nad rodinnými poměry - vše je však pouze na oko a celkový dojem vnímavého diváka není nikterak obohacen (milovníka exploatace už vůbec ne). Hlavní hrdinka se mi líbila - škoda její hlouposti (resp. tvůrců) - nepřijít na princip zavírání obyčejné karabiny. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po kladných reakcích a recenzích co jsem četl jsem se těšil, ale tak trochu zbytečně, mě tenhle film přijde strašně jednoduchej a nudnej. Ale jedno se musí uznat psychologie postav která se tu podařila je výborná takže za to palec nahoru, navíc i herci působily výborně. Jen prostě tenhle film není nic extra pro mě. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jééééžišmarjáááá, to zas byla jednou úchylárna, jakou mám rád! O třídu míň znepokojivější, za to o třídu brutálnější než hodně podobný, novější Řetězák, který se mi líbil o malinko víc. Všem magorům a úchylákům vřele doporučuju. Merry Christmas přeje mamka a taťka! 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle bylo označený jako nejdrsnější britskej horor za posledních 10 let, tak to tam museli asi pořád točít samý pohádky, jinak si to vysvětlit fakt nedovedu, ještě tak na začátku ,když se tam objeví vypasenej úchylnej taťulda se zakrváceným nátělníkem a kladívkem, tak sem si říkal, že by to špatný být nemuselo, jenže pak se to zvrhne v takový jakoby psychický týrání a věznění, čehož je v exploitation žánru mraky a daleko líp zpracovaný a až na výjimky(taťka se udělal do nějakýho zakrvácenýho kusu masa a ani sem radši nedomýšlel co to bylo, i když mě pár věcí napadlo) bez nějakých drsnějších scén a člověka pak už jen potěší aspoň průměrnej konec, ale jinak docela slabota, čekal jsem, že tam mamka s taťkou budou řádit daleko víc, navíc sem se s hlavní hrdinkou moc nesžil ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající exploitation, ve kterém se fyzické násilí děje jaksi mimochodem a důraz je kladen na pokřivenou psychiku jednotlivých postav. To by samozřejmě nešlo bez dobrých herců, jejichž postavy jsou reálné až to bolí. V podobných věcech si příliš nelibuji, takže zřejmě už Mum & Dad nebudu chtít nikdy vidět, ovšem v rámci subžánru s ním jsem velmi spokojený. Navíc ten neodbytný dojem, že Taťku hráj Jirka Zídek...brrrrr. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra filmu byla 22. srpna 2008 během London FrightFest Film Festivalu. (Worry77)
  • Během závěrečných titulků běží černobílé záběry, které monitorují členy rodiny. Tuto scénu natáčela Ainsley Howard, která ve filmu hraje postavu Birdie. (Matared)
  • Tvůrci měli na natáčení pouhé 3 týdny. (Matared)

Reklama

Reklama