Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Převýchova normálního dítěte v psychicky narušeného jedince se myslím povedla na výbornou. Volba Eamona Farrena byla opravdu třešničkou na dortu, protože to zahrál velmi slušně a řekla bych, že i jeho vzezření působí dosti psychedelicky, zkrátka tam sedí jako "prdel na hrnec". Konečné rozuzlení bylo zajisté překvapivé, ale přišlo mi jemně odfláknuté, tudíž za 72%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle kousek obcházel. Nic moc mě na něm nelákalo. Teď jsem rád, že na mě při projíždění žánrových neviděných kousků „zbyl“. Ale bacha na SPOILERY!! A žádné sledování trailerů dopředu. Znásilnil a rozsekal mu matku. Navíc měl žaludek na to, že si ho coby devítiletého vzal pod svá „ochranitelská“ křídla. Vodil si domů další a další ženy a dívky. Žádné předem zvané návštěvy. Z kluka do té doby bez starostí se stalo poslušné zvířátko s řetězem na noze, které má být teď jeho sluhou a jednou snad i následovníkem. Smysl křičet nebo utíkat moc nemá (s postupem času si samozřejmě divák říká, že už by bylo na čase). Osudu se přesto přizpůsobují jen sráči!! Chained je sice americký, ale je jiný. Syrový, tíživý, originální, šokující. Má minimum akce, strohou výpravu, scénář jakoby nebyl. Nastaví si svůj rytmus hned na začátku a toho se drží. Navíc překvapí, že za kamerou tohohle dusného cvičení sedí žena, dcera věhlasného (a nutno připomenout zvráceného) Davida Lynche Jennifer Chambers Lynch. A vystačí si prakticky s dvěma aktéry své hry – nevlastním bráchou Roberta Pattinsona a skvělým Vincentem D'Onofriem, kterému nedá spát (až násilně protlačované) jeho vlastní dětství. Přesto velká spokojenost!! PS: Závěrečné odhalení je už kapku navíc a působí přeci jenom lehce vykonstruovaně. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bych vyloženě hororem nenazvala. Je to spíše psychologické drama s prvky thrilleru. Už od prvního shlédnutí jsem si tento snímek dost oblíbila. Navíc jsem si teď zpětně všimla (což jsem předtím vůbec nevěděla), že tento film natočila Jennifer Lynch, dcera Davida Lynche. Je na ní vidět, že se snaží jít ve stopách svého otce a točit filmy s nevšední tématikou. Jedná se o typický syndrom vraha v jehož mysli se promítají děsivé zážitky z dětství. Ten žije v domě daleko od civilizace a živí se jako taxikář. Jednoho dne zastaví chlapci a jeho matce. Ovšem mají smůlu, protože je odveze k sobě domu a matku zabije a chlapce poté drží v zajetí jako svého otroka. Chlapec je během toho svědkem několika vražd a znásilnění nevinných žen a jak čas plyne, z chlapce se stává muž a je vrahem nucen, aby následoval jeho stopy. Což nás přivádí k závěrečné pointě filmu, která je opravdu zajímavá a celkem i šokující. Dojde najevo jak moc má chlapec s vrahem společného a že to celé nebyla jenom náhoda. Toto je film pro nenáročného diváka, jenž se rád koukne na kousek násilí z tohoti špinavého světa. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, kterej sem dal v origu bez titulek. Šlo to. Žádný astrofyzikální dialogy tam naštěstí neprobíhaly. D´Onofrio sice mluví jak s bramborou v držce, ale on tam toho zase tolik nenamele. O to víc práce vozí domů malýmu králíkovi. A ten pak pucuje a šúruje a zakopává jak vo život. Řetízek má tak akorát a než se člověk naděje, už je z něj študentík, kterej ví kam bodnout, aby byl jeho vlčí tatík na něho náležitě pyšnej. Ale....vždycky je tam nějaký ale. Nebudu spoilerovat. Každopádně mě to tou atmosférou docela nadchlo. 75% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem vzhledem ke jménu a genetické výbavě režisérky temnou, psychedelickou úchylárnu, jenže vzniknul jen nový Karate Kid, ale bez karate. Překvapivě vepřový Vincent hraje slizkého zvrhlíka, který unese, zabije a zprzní (přesně v tomto pořadí) matku a z jejího syna si postupně vychová svého studenta, přítele a komorníka v jedné osobě. Je velice svědomitým, trpělivým mentorem plným životního moudra a zkušeností. V průběhu filmu se tak dozvíme, že sexuálně nejdychtivější děvče je to čerstvě podřezané, nejromantičtější místo pro novou přítulkyni se nachází ve vápně pod podlahou a latinsky se srdce řekne cardia. A když už není po ruce nějaká mladá, mrtvá dívka, můžete večer prožít například u pěkné knihy. Poměrně zajímavé, napínavé a zbytečně nudné. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama