Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který využívá v podstatě všech známých atributů o strašidelných domech, jaké jsme už kolikrát viděli jinde. Rodiče mají syna, který má rakovinu. Aby byli blíž nemocnici, kdyby se něco dělo, přestěhují se. Netuší však, že jejich nový domov kdysi býval márnicí a že mrtví nespočívají v pokoji, když zaměstnanci jejich mrtvá těla svým způsobem "zneužívali" (nikoliv sexuálně). A rodiče také netuší, že jejich dospívající syn jako z udělání bude mít schopnost duchy mrtvých vidět. Tvůrci pracují se všemi známými lekacími atributy - schody do sklepa, odrazy v zrcadlech, lekací hudba, nefungující žárovka, vymítač, zkažené jídlo v ledničce... co vás napadne. Někdy to funguje, jindy méně. Každopádně však snímek nepřináší v podstatě nic nového a než se hlavní hrdinové dostanou do strašidelného domu, trvá to v podstatě třetinu filmu (a zhruba třetinu zabere tradiční pátrání po tom, co se v domě stalo). Film je uvozen dnes již zaklínací formulkou "podle skutečných událostí", ale kdoví, co všechno je vzato ze skutečnosti, a co si tvůrci přimysleli. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Na to, že je to prostoduchá duchrina prišiel značne po funuse (KRUH, NENÁVISŤ), ale vďaka svojmu retro prevedeniu má niečo do seba. Je to síce len béčkvý odvar z 3:15 ZOMRIEŠ a sem tam z EXORCISTU, filmík však dokáže klamať telom, a stále som mal pocit, že pozerám starú klasiku z osemdesiatych rokov. Občas je to až hlúpo jednoznačné a neprekvapivé, ale atmosféra tam bola... KLIATBA DOMU SLNEČNÍC ma sklamala, v podstate aj AMERICKÁ KLIATBA. Hrôza mala to šťastie, že som nič extra neočakával... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Dům postavený na místě márnice, tak to rozhodně není nejvhodnější místo pro život. Podivnými sny všechno začíná. Na řadu příjdou nepříjemné vize, které zaplaví vaši mysl přes den. Minulost pomaloučku zasekne drápky a vyplouvá na povrch. Nejdříve jsou to jen malé nic neříkající záblesky. Pak vás pohltí a vtáhne do sebe a vy začnete mít problémy sami se sebou a ostatními. Ke všemu se začnou v domě dít zvláštní věci a ozývat se podivné zvuky. Vy se nakonec budute muset postavit zlu čelem, protože stejně nebudete mít jinou možnost. Jak to dopadlo? Mattovi rakovina zcela zmizela. Dům byl opraven, přestavěn a prodán. Noví majitelé už si na žádné podobné události nestěžovali. Jeden z filmů, na který se nebudu koukat v noci o samotě, protože jsem se nechala vtáhnout do děje a odpoutala se od přítomnosti. Vyděsil mě můj pes, který šel prozkoumat proč svítí obrazovka počítače. Skočil na mě oběma packama a já jsem měla co dělat, abych úlekem s jekotem nepadla k zemi. Takže z toho něco měli i naši sousedi. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Akurát je škoda, že tak skvelé lakačky (to už bolo dávno, čo som sa po vzhliadnutí prechádzajúci sa po byte v noci "bál" chodiť) a so sfilmovanými halucináciami sú zahrnuté vo fakt debilných dialógoch. Tohto sa mal ujať niekto iný, z inej škály pohľadu na veci a niekto skúsenejší a zahrňujúci viac hlbšej príbehovosti. Niekto, kto by vytvoril symbióznejšie spojenie ťažkej drámy s veľkým kúskom strašidelných scén. Ale hovorím, nalakať sa dá fakt všade, aj keď sa vám hlava točí od slabučkých dejových buniek. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Autoři používají spoustu ohraných prvků a oblbováků a navíc chtějí diváka překvapit něčím originálním. Tomuto hororu se to docela povedlo. Pointa filmu je dobrá, i když možná příliš hnaná k dokonalosti a pak už to nepůsobí tak jak by mělo. Co teda ale rozhodně nedokážu skousnout je chování postav. Když jsem v nějakém uzavřeném prostoru, tak je jasný, že si to s duchy rozdám, ale tahle rodinka mohla kdykoliv vzít roha. Já nevím jak vy, ale kdybych se já dozvěděl, že můj dům byla márnice, zabíjeli se tady lidi a navíc se pak začaly dít divné věci, tak bych prchnul co nejdál by se dalo. Ale tady tito rozchodí úplně všechno a i po x-tém vyděšení paranormálními jevy se z toho dostanou a jede se dál... 55% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)
  • I když Elias Koteas vypadá ve filmu mnohem starší, než je Virginia Madsen, je ve skutečnosti starší jen o šest měsíců. (Chatterer)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)

Reklama

Reklama