Reklama

Reklama

Gong fu qi jie

  • Hongkong 功夫七戒 (více)
všechny plakáty
Tchaj-wan / Hongkong, 1979

Obsahy(1)

Mladý Shiao Ping (Li Yi-Min) pracuje se svým strýcem v lékárně a při dlouhých chvílích rád sleduje při tréninku starého poutníka Lu Zu Haie (Yi Chang), který je mistrem v bojovém umění kung-fu. Lu Zu ho na požádání začne učit svůj styl zvaný "Sedm přikázání" v tajné naději, že jeho nový chráněnec bude pokračovat v jeho práci - nájemného vraha. Mladý Shiao brzy pochopí, že by se měl svého mistra obávat, anebo se mu postavit. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

melisos 

všechny recenze uživatele

Anglický název je Seven commandments of kung fu . Je to perfektní demonstrace kudlanky sedmi hvězd v podání nepovedeného dvojníka Jackieho chana Lee I Mina . Boje jsou čistě tématické a točí se to zejména kolem kudlanky . Přiběh startuje okolo Leeho ( Lee I Min ) , který pracuje v lékárně a nechává se učit svým strýcem kung fu , kterého zabije Chang Yi - hlavní skoro záporák filmu , který se rozhodl mimo jiné i zabít místní gang . Lee mu příjde do cesty a následujeho na svých cestách , kde se od něj učí pravidla a techniky kung fu . Postupem času zjistí , že Chang Yi zabil jeho strýce a chce se pomstít , což mu ke konci výjde , tím že spojí styl kudlanky a sedmi hvězd . Je to opravdu lahoda sledovat tenhle film , zvlášť když boje jsou čisté a rychlé . ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Neznámý režisér Ko Pao je zajímavý tím, že se zničehonic vynořil v 70.letech, režíroval, koordinoval souboje a hrál v celkem ceněných kung-fu snímcích a zmizel. Jeho krátká kariéra je pozoruhodná i tím, že koordinoval Tan Tao Lianga, Polly Kuanovou, či Angelu Mao. Do hlavních rolí zde dosadil bojovníky Li-Yi Mina, Changa Yi a Fei Lunga, známé stálice Shaws. Tento film je remakem westernu Day of Anger (1967) a Fei Lunga poznáte jako vůdce banditů. Kameraman je sice posedlý zoomem, ale zábavný styl kudlanky je efektivní, souboje rychlé a kope se vysoko. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama