Reklama

Reklama

Několik osadníků na Divokém západě zmizelo záhadně ze svých domovů. Skupinka odvážlivců se je vydává hledat, přestože očekávají problémy s místními obyvateli. Brzy se ale ukáže, že nebezpečí číhá jinde... a všem jde o život! (oficiální text distributora)

Recenze (89)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem dobré to je. Posouvá se to poměrně pomalu, ale na rozdíl od jiných westernových hororů, co jsem nedávno viděl (The Wind, Kosti a skalp), tady ta atmosféra celkem funguje. Má to i zajímavý nápad (i s trochu originálními příšerami), dobře se na to dívá, příběh mě dokázal zaujmout a sice tam jsou zbytečné scény, ale jinak to funguje překvapivě dobře. Akorát se to celé dalo daleko líp promyslet, protože takhle to stojí jen na postupného odkrývání toho, o co jde a to je odhaleno až po hodině filmu... Taky ten konec mi přišel strašně uspěchaný. Ale jinak celkem dobrá práce, ani bych to nezařadil do kategorie "neurazí, nenadchne", navzdory mému hodnocení, ale on si ten film podle mě víc prostě nezaslouží. 3* ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Snímok síce žiadna veľká pecka nie je, no mňa rozhodne potešil, zvlášť keď som pred ním precivel nejaký nepodarok, tuším Zabudnutý ostrov sa to volalo, či tak akosi, zabudol som, nič sa nedeje. Dej graduje príjemne pomaly, herecké obsadenie na dobrej úrovni, dialógy neprekročili hranice stupidity a hlavne sa tam s nikým nesrali, sympaťák nesympaťák, ideš do hliny. Scénky prestreliek natočené a nastrihané pomerne zručne, dej ťažšie čitateľný (to mi vždy pomastí brucho) a až na tie potvory je finiš výborný. Čo viac chcieť? Dobre, viem, prvú v lote, kto by nechcel, ale aj tak v tomto prípade budem čúrať proti vetru a buchnem 4. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Joj, takové směsky mám rád. Čtvrtou hvězdu dosazuji, abych trochu srovnal nespravedlivě nízké hodnocení. Shrneme si to : svěží a originální námět (cituji - "první a jediný představitel nového žánru - horror-western"), překvapivě velmi slušní herci, oku lahodící kamera a tepavá hudba, výborné kostýmy a scénografie, přirozené dialogy se spoustou jemného černého humoru ("They eat soft parts." "Soft parts?? I like my soft parts ... Shit."). Plus opravdu hodně zneklidňující, dusivá atmosféra strachu a beznaděje. Souhlasím s tím, že CGI se nepovedlo a vypadá dost levně, ale masky obstály na výbornou. Sečteno, podtrženo - velmi příjemné překvapení a jeden z nejoriginálnějších horrůrků, které jsem v poslední době viděl. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Námět by vskutku zase tak špatný nebyl. Nápad, že někdo někoho omráčí a pak nechá rozložit v zemi, aby ho schnilého mohl vypít jak Africa Korps ukradnutou Coca-Colu, tady snad ještě nebyl. Bohužel, tento nápad byl pravděpodobně na začátku scénáře a všechno okolo se postupně domýšlelo. Proto po celou stopáž vidíme křečovité výkony nechtěně parodující drsné kovboje, jak se prodírají stereotypní krajinou, a to je vlastně všechno. Hodinu a půl dlouhé toulání po jednom hektaru louky a lesa, které má vzbuzovat stokilometrové vzdálenosti, totálně pochcané úplným závěrem, kde se ty "monstra" konečně ukážou. Nuda 40% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Našlo sa tu niečo, čo tento snímok drží nad priemerom. Mierne, ale presne. Je to hlavne napínavý príbeh, ktorý až tak nevsádza na akciu a triky ( to všetko až v závere ), ale na pomalé rozuzlovanie jednej záhady Divokého Západu. Vyzerá to trochu lacnejším dojmom, ale ak to zaujme táto stránka môže ísť kľudne bokom. A poteší skvelé a nečakané vyústenie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)
  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama