Reklama

Reklama

Leonard Bernstein nahrává West Side Story

(TV film)
  • Západní Německo Leonard Bernstein conducts "West Side Story" (více)
Dokumentární / Hudební
Západní Německo / Velká Británie, 1985, 89 min

Obsahy(1)

V roce 1949 L. Bernsteina zavolal jeho spolupracovník Jerome Robbins, má prý skvělý nápad: broadwayský muzikál na motivy Shakespearova Romea a Julie. Mělo se jednat o boj dvou pouličních gangů v neyorské chudinské čtvrti. Ta myšlenka Bernsteina nadchla. Robbins pak ke spolupráci přizval Arthura Laurentse. Mezitím filmový režisér Robert Wise s choreografem Robbinsem natočili film West Side Story (1961) oceněný deseti Oscary. Další nápad přišel mnohem později: objednávka k nahrávce West Side Story s předními operními sólisty. Před tímto projektem Bernstein nikdy nedirigoval celou West Side Story. Nahrál sice z jejích motivů Symfonické tance, kde ale chyběly takové melodie, jako: Maria, Tonight, Officer Krupke nebo I Feel Pretty. Charismatický Bernstein, jeho inspirovaná hudba a velcí operní sólisté. (Česká televize)

(více)

Diskuze

nervoznideda

nervoznideda (hodnocení, recenze)

Tak tuto chutovku jsem viděl mockrát leonard , zpěváci a muzikanti skvělí bravo lepší než film west side story děkuji pane bernsteine ahoj nahoře snad vás tam potkám deda:-) 

Nptoh

Nptoh (hodnocení, recenze)

Po to,co jsem viděl tento dokument už West Side Story nebude nikdy stejna.... Uzasni Te Kanawa,Troysano,Carreras a bozsky "Lenny".... proc ti genialni odchazeji tak brzo.......

Reklama

Reklama