Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, ako sa dá zachrániť aj to, čo pokladáme za stratené. Je to inšpiratívne hlavne pre manželské páry, ktoré sa v dnešnej dobe veľmi ľahko vzdávajú a rozvádzajú bez toho, aby sa pokúsili o nápravu. Ovšem bez uvedomenia si Božej lásky to nejde. A človek musí túto lásku cítiť a chcieť bojovať za to, čo je správne. Príbeh je síce miestami trošku prehnaný, ale o to silnejší je výsledný dojem a dojatie. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natahovaná vizualice křesťanské příručky, která poselství natlouká do diváka hasičskou vyprošťovací sekerou, může bodovat snad jedině na nějakém festivalu křesťanské mládeže. Nikdo neumře (i když slizký doktor by zasloužil baseballovou pálkou přes makovici), dva se znovuzroděj, ale pochybuji, že pod přívalem návodných scének (vede hasič s hlavou v dlaních pod dřevěným křížem a veškeré hovory hrdiny s otcem) někdo opravdu uvěří v Ježíše. A výplatní listina na konci je delší než u animáku od Pixaru. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Hlavně se nenechte zmást názvem filmu - nejde o akční drama z prostředí mužů bojujících s „červeným kohoutem“, ale o přihlouplý příběh o krachujícím manželství jako z pera Rosamunde Pilcherové. Jedna věc je ještě horší než naprostý amatérismus čpějící z úplně všech složek filmu a to nevhodně všudypřítomné náboženské téma. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $500,000Tržby USA $33,456,317Tržby Celosvetovo $33,473,297Tržby za predaj DVD v USA $53,880,351 //počet predaných kusov 4,204,731║ Kresťanstvo ešte nemalo lepšiu reklamu vo filme(a to som neotrasiteľne neveriaci), veľmi príjemný a osviežujúci film, kde je všetkého s mierou, vynikajúci príbeh s postupnou gradáciou a vo svojej podstate s vnútorným posolstvom súžitia, neznámi herci si počínali nanajvýš dobre, zručná réžia, dokonca miestami príde aj na nejaké vtipné odľahčenie, plusom je tiež hudba, nechýba dávka napätia, krásne vyvážený malý-veľký film. Pre mňa nečakane milé prekvapenie. /90%/ ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Jednomu hasičovi se začne hroutit manželství a jeho stará se s nim chce rozvádět. Hasič má ovšem fotra náboženskýho fanatika, kterej mu vysvětlí, že když začne věřit v boha, tak mu to manželství zachrání. Nejlepší je, že mu nakonec stará všechno odpustí, protože pro její ochrnutou matku koupil kryplkáru za 24 tisíc dolarů. Takže žádnej bůh, ale prachy :-) Jinak mě velmi zaujali ty hasiči ve filmu. Skoro všichni jsou neskutečně obézní a sotva se hejbou a k autonehodě posílaj žebřík :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)

Reklama

Reklama