Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Pepeto 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to nie je o mužovi, ktorý sa zázrakom obrátil a odrazu len vďaka nejakej knihe od otca našiel vieru v Boha, pričom takisto objavil cestu k vlastnej žene...je to skor o mužovi, ktorý v to všetko niekedy veril, len pod vplyvom každodenného žitia v modernom svete znecitlivel k sebe samému a takisto i svojím najbližším...jeho otec a kniha už len boli prostriedkom, aby to všetko oprášil a urobil si v živote jasno...film je veľmi reálny, poučný, napriek kliše scénam a celkovému jednoduchému dojmu je určite hodnotnejší, ako mnoho veľkolepých amerických projektov, ktoré som poslednú dobu videl... ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Vymyšlený příběh, ale obsahem natolik pravdivý, že jsem mu věřil...Není to žádný velkofilm, to uznávám...Na druhou stranu je velmi realistický...Podobné situace zažívají milióny manželství na celém světě...Zatím jsem neviděl jediný film, kde by se manželství zachránilo...Ostatní příběhy vždycky končí rozvodem a opětovném naléznutí nové lásky...To že je východisko??!!! Ne, jenom lidská ješitnost...Jsem rád, že režisér i scénarista Alex Kendrick ukázal opravdový způsob záchrany rozpadajícího se manželství...Bůh vytvořil manželství a já mu věřím, že chce pro nás to nejlepší..."Nemůžeš ji milovat, protože ji nemůžeš dát, co nemáš"...Pokud nemáš Boží lásku, nemáš své manželce ani lidem opravdu co dát...Oddal jsem se Boží lásce a funguje to...Prožívám opravdu láskou naplněný vztah...Vždy dávám pět hvězdiček filmu, který mne svým blízkým příběhem dostane na kolena, abych děkoval Bohu za jeho LÁSKU... ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

škoda, že musím dát jen dvě hvězdičky, bohužel mě zase vadila ve filmu víra, jakoby tohle jediný mělo zachranovat lidi a manželství, to si určitě nemyslím, každý se musím snažit sám i bez víry, toto bylo pro mě velkým zklamáním, protože mám ráda romatické filmy, ale toto je chyba, hrozné klišé, a kýč. Fakt škoda ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Tento film si pamtuju i z důvodu, že mě rozbrečel. Sice to nebylo tím filmem, ale tím, že jsem si málem vypíchl ok, tak mi to uvízlo v paměti. Bohužel v negativním smyslu, že když člověk neví co dělat, začně věřit a najednou ááááááááá všechno se mu vydaří, manželka se vrátí. Ale tak to doprdele nefunguje! ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Konečne kresťanský film v tom najrýdzejšom slova zmysle. Alex Kendrick so svojím tímom dokázali, že točiť katolícke filmy neznamená stále dookola sfilmovávať Bibliu. Príbeh záchrany jedného manželstva sa síce nezaobišiel ani v tomto prípade bez niekoľkých naozaj nadbytočných scén a priveľmi sentimentálnych momentov, no účel svätí prostriedky - a keďže sama poznám mnohých, ktorým film pomohol (ak už nie v riešení vlastného vzťahu, tak aspoň v sformovaní svetonázoru), nemôžem inak, ako prižmúriť obe oči a napriek vlastnej averzii voči severoamerickému poňatiu viery skonštatovať, že takýto film na trhu skutočne chýbal. P.S : Podľa filmu vznikla aj kniha DAR LÁSKY, v ktorej sú podrobne rozpísané všetky kroky v jednotlivých dňoch. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)

Reklama

Reklama