Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film, který je příliš velkou komedií na to, aby mohl účinně kritizovat morálku moderní společnosti, a zároveň příliš malým dramatem na to, abychom mohli jinak skvěle vytvořenou zápletku víc prožívat. Celé to stojí a padá s výkonem Robina Williamse, který není 100% - možná i proto, že neměl v dialozích tolik prostoru pro jeho oblíbenou improvizaci. Film má ale několik skvělých momentů (Kyleův odchod, scény s divnou sousedkou, záverečná sekvence), a pokud nehledáte snímek, který byste si chtěli užít v kruhu rodinném, určitě se na něj podívejte. 65%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Výborná satira - povedané slovami klasika - nastavujúca pokrivené zrkadlo súčasnej konzumnej spoločnosti. Robin Williams doslova exceluje a konečne mu niekto ušil na telo rolu, ktorá naplno využíva jeho hereckú manieru (vo väčšine filmov pre mňa neznesiteľnú). Počas sledovania som dúfal, že poslednú ranu medzi oči všetkých pokrytcov zarazí nejaký riadne drsný a neamerický záver. Nakoniec som ale uznal, že zdanlivo cukríkový a predvídateľný "morálny" epilóg je oveľa oveľa drsnejší. "Bláznivý Zed" je vskutku skvelý autor, glosátor i režisér. (9.1.2016) ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pod filmem s názvem World's Greatest Dad a Robinem Williamsem v hlavní roli jsem si představil nezávadnou rodinnou komedii. Byl jsem překvapen, když se mi dostalo hodně (společensky) nekorektního tragikomického dramatu. Robin Williams exceluje a film táhne svými přechody z komediální do vážné roviny. Zajímavé je téma, jak se vypořádat se smrtí dítěte a jak této smrti využít ke své vlastní slávě. No, nebudu prozrazovat děj, jen napíšu, že film je dobrý, i když něco klíčového mu chybí - silná pointa, aby se stal opravdu velkým a ne jen kvalitním malým režijním a hereckým cvičením. 70% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o otcovi, ktorý je neúspešný spisovateľ, neefektívny rodič a má neúspešnú kariéru učiteľa. Jeho život sa po tragickej nehode dramaticky obráti. Je to zaujímavý film, pretože úspešne kombinuje tragédiu a komédiu. Film začína ako čierna komédia, kde sa smejete kvôli ťažkým okolnostiam. Nečakané pokrytectvo však zrazu zmení film na komédiu. Zmena je prehnaná, ale nezdá sa mi nemiestna. Zdôrazňuje, že aj z tých najťažších okolností môže vzísť niečo dobré, čím sa šíri krásna správa o nevzdávaní sa. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud mám nějaké drobné filmové přání, tak je to návrat Robina Williamse k charakterním seriózním rolím. Třeba na doby profesora Seana Maguira moc rád a často vzpomínám. Mantinely továrny na sny jsou v tomto případě jednoznačně cítit, tentokrát ale přeci jen vnímáme snahu se trochu svézt na nezávislé vlně. Navíc se slušně satirickým nádechem. Poměrně úspěšně se totiž tvůrci strefují do citlivých amerických míst, hlavně do jejich typické přetvářky, konzumu nebo urputné honby za slávou a úspěchem. Středoškolský učitel prochází krizí středního věku, na krku má dospívajícího syna a letitý sen stát se úspěšným spisovatelem. Komediálně laděný vztah otec a jeho opovrhující syn ale brzy přeruší nečekaná tragédie. Výsledek zůstal někdy na půli cesty. Tak trochu se chce zalíbit všem, přesto potenciál poměrně naplnil - a samotný Williams? Nezklamal a vlastně ten jeho návrat se mým představám docela přiblížil!! PS: Alexie Gilmore si budu příště víc všímat.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)
  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)

Reklama

Reklama