Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní a neobvyklí filmeček,kde se prvky humoru a dramatu prolínají tak plynule a nenápadně,až z toho běhá člověku mráz po zádech.Film,který svou dějovou linií dost překvapí a ikdyž jde o poměrně malý a nenápadný snímeček,dokáže vyvolat spoustu reálných emocí.Robin Williams byl do své role obsazen trefně,jen mi trochu připadá,že ten svůj herecký ksicht neumí příliš měnit,ale sem se prostě hodil maximálně a neuměl bych si už ani v této tragikomické postavičce představit kohokoliv jiného.Daleko víc mě ale překvapil a potěšil svou rolí jeho filmový synek Daryl Sabara,ten byl vážně jedlej,parchant jeden :).Ten film je každopádně pro mě ale nejzvláštnější především v tom,že v něm nebylo nic fascinujícího,žádná atmosféra,žádný strhující scény či dialogy,přesto jsem ale z dění na obrazovce nemohl spustit oči a hltal jsem ho až do bohužel pro mě krapet divného závěru(bazén),ale jinak jsem si ho prakticky celý vážně užil a nechal jsem se velmi rád unášet na vlnách jeho zvláštní funkčností. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Film z produkce Richarda Kellyho je skvělou velmi černou komedií o stárnoucím neúspěšném učiteli(Robin Williams), který sám vychovává neuvěřitelného spratka(kluk ze Spy Kids), který je opravdu na zabití. A on opravdu umře - navíc takovou Palahniukovksou smrtí (zřejmá inspirace první povídkou z jeho knihy Strašidla http://cs.wikipedia.org/wiki/Stra%C5%A1idla je zřejmá). V druhé polovině se děj ubírá zajímavým směrem se spoustou cynického humoru. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní černá komedie se spoustou elánu a dobrých nápadů. Samozřejmě, že se jedná o naprosto normální filmík, který jen a jen překvapí. Drzému synovi, tak nepřejete od začátku nic jiného, než to, co se mu stalo. A každý divák bude tomu spratkovi přát to samé. Btw. docela mě překvapilo, kdo to režíroval, to by mě nenapadlo. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pod filmem s názvem World's Greatest Dad a Robinem Williamsem v hlavní roli jsem si představil nezávadnou rodinnou komedii. Byl jsem překvapen, když se mi dostalo hodně (společensky) nekorektního tragikomického dramatu. Robin Williams exceluje a film táhne svými přechody z komediální do vážné roviny. Zajímavé je téma, jak se vypořádat se smrtí dítěte a jak této smrti využít ke své vlastní slávě. No, nebudu prozrazovat děj, jen napíšu, že film je dobrý, i když něco klíčového mu chybí - silná pointa, aby se stal opravdu velkým a ne jen kvalitním malým režijním a hereckým cvičením. 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bláznivej Zed z Policejní akademie zasednul na režisérskou stoličku a natočil zábavnou černou komedii. Robin Williams je výbornej, ať už jako bezelstnej trouba, tak i jako vychcanej lhář, kterej využije smrti (hodně bizarní smrti) svýho syna, aby z toho pro sebe získal slávu. Jinak ten syn je totální úchylák a magor a ty jeho hlášky mi občas připomínaly Cartmana ze South parku. "Filmy jsou pro buzny a socky. Hudba je pro buzny. Všichni muzikanti jsou buzny." Trochu divnej je konec. Nahýho Robina Williamse fakt vidět nemusim. Ale doufám, že Bob Goldthwait bude točit další filmy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Bobcat Goldthwait si vo filme zahral šoféra, ktorý odviezol postavu Robina Williamsa do talk show. (Niles)
  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno