Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frigo se živí jako pouliční fotograf. Jednou se setká s krásnou reportérkou a touží se s ní setkat znovu, proto usiluje o práci kameramana v redakci, kde dáma pracuje. Bohužel, kromě neustálého vysklívání dveří od redakce se svou kamerou neumí nic jiného. Přesto neztrácí trpělivost a nevzdává boj o ženu svého života a o místo kamermana. (Rosana)

(více)

Recenze (27)

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Buster Keaton opět mile roztěkaný s kamenným výrazem ve tváři. Nikoho jiného vám nemůže být víc líto. Nikdo jiný si nezaslouží označení "loser" více než on. Jde o zcela jednoduchý, předvídatelný příběh (i v tom vidím kouzlo filmu) o mladém roztěkaném pouličním fotografovi, který se rozhodne stát se hrdinou - kameramanem denních aktualit. Jen má trochu smůlu... Škoda, že Buster, kameraman, netočil své aktuality v Sovětském svazu. Dziga Vertov by byl z jeho dvojexpozice (kvůli níž je odmítnut při ucházení o práci) nadšen. A konečně by uviděl zrealizovanou svou myšlenku "kino - pěst". I když Buster nahradil pěst rovnou kulometem... 4 a ½* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tedy za počáteční, asi dvacetiminutovou rozvleklou nudu mám chuť hvězdičku ubrat, nicméně od chvíle, kdy začne rande, je to naštěstí opět starý dobrý Buster Keaton se vším všudy včetně skvělé opičky. Válka čínských gangů patří dokonce k tomu nejlepšímu, co kdy stvořil. A navíc jsem se dozvěděl, kde Mr. Bean odkoukal vtip se skokem (no, spíše pádem) do bazénu a následnou ztrátou plavek. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Famózní groteska, která jen dokazuje, že humor Bustera Keatona prostě neměl ve své době konkurenci a snad i v leččems předběhl dobu. Zde hlavně v samotné reflexi filmování, která je neuvěřitelně zábavná, musím říct, že jsem se už pěkně dlouho tak nezasmál, například odvážné scény z bazénu mi v paměti zůstanou pěkně dlouho. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

4,5  Škoda tých niekoľkých zdĺhavých a nevtipných scén (na baseballovom ihrisku, v šatni na plavárni), inak by to bola skvelá, 5-hviezdičková záležitosť. Scény ako tie u Sally, na plavárni, či v Čínskej štvrti sú luxusné! Kostru filmu tvorí príbeh smoliarskeho kameramana Friga, ktorý sa zaľúbi do krásnej reportérky Sally. Funguje to výborne ako po emocionálnej, tak po humornej stránke. Tá chémia medzi nimi je perfektná, predstaviteľka Sally je naozaj krásna a sympatická. Záverečná pointa s filmovým záznamom nemá chybu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Filmů vzniklých před rokem 1930 jsem zatím viděl jako šafránu (přesněji je Kameraman desátý dlouhometrážní), ale přinejmejším Muž s kinoaparátem a Příšerný host na mě zapůsobily více. Začátek je vyloženě slabý, dokud Buster nezačne točit, kabinka hrozná, ale pak se gagy kupodivu daří a konec už byl celkem paráda. Viděno v brněnském letním kině Na Dobráku v rámci projekce s živou hudbou kapely FruFru. Titulky byly ovšem k filmu přeloženy velmi nepřesně. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Když Buster padá pod autobus, bilboard upozorňuje na film Herečka z roku 1928. Oba filmy byly napsány Josephem Farnhamem. (Kulmon)
  • První Keatonův snímek, který byl točený podle připraveného scénáře. (formelin)
  • Ve filmu je použito několik záběrů z filmových týdeníků. (everlong)

Reklama

Reklama