Daisuke Tengan se snaží všechno vykládat obrazem, pocity, atmosféru, téměř všechno a téměř bez řečí a né že by se mu to nedařilo a má k tomu docela slušný herce, ale když to zkouší dělat 2 hodiny, tak to prostě ustojí málokterej příběh a tady se holt nepovedlo ukočírovat atmosféru filmu tak, aby to nenudilo, ale to neznamná, že by se mi to přímo nelíbilo, jen mi to tu a tam přišlo zdlouhavý a nedokázalo to držet v napětí, co přijde dál.(25.1.2009)
Japonska variace na Youngov "Čekej do tmy "? Neco me v tomto filmu absolutne vylozene tesilo, ale nekdy jsem se malinko ztracel prilisnou - az bezradnou potrebou natahovani stopaze, kdyz jiz snaha vyvolat soucit s dvema osamelimy hlavnimi hrdiny presahovala podle meho potrebnou miru. Takze... mame tu vrazdu, osamelou, roztomilou, slepou divku a bezradneho a take osameleho japonce s cinskymy koreny. Ctyry hvezdy se zamourenym levym okem.(5.3.2010)
První půl hodinka byla pro mě dost nezáživná, neboť přiběh Michiru mě hodně nudil. Když se začala rozmotávat zápletka kolem Akihira, bylo už vše mnohem lepší a film mě konečně zaujmul a začal si užívat vystavěnou atmosféru. Závěr je sice malinko natáhnut, ale film se nakonec nezdá tak dlouhý, jak skutečně je. Problém, který s filmem mám, je thrillerová zápletka, přeci jenom to rozuzlení, který film nabídne, je příliš tuctové a pro někoho i předvídatelné. Takže táhle věc tenhle snímek dost sráží, navíc mě nijak neslovila Tanaka Rena, která se mi i nezdála moc roztomilá. Tyhle dvě věci dělá z filmu jen průměrnou až malinko lehce nadprůměrnou záležitost, ale stále slušnou na podívání. Celkově za mě 60% a zasloužené 3 hvězdy.(27.9.2010)