Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nesledoval jsem to s žádným přemrštěným očekáváním, o to více jsem potěšen příběhem, který vyvěrá ze života, kopíruje realitu, poznáme v něm každý střípek té své životní cesty. Frantíci když chtějí, tak umí a tady se to potvrzuje, realistické herecké výkony jen potvrzují kvalitu snímku. Jednoduchý scénář, vystavění na paralelním příběhu tří sourozenců a jejich rodičů, těží především z přirozenosti, všednosti a každodennosti, přesto ne obyčejnosti. Každý měl někdy špatný vztah s někým z rodiny, každý se jednou nesprávně zamiloval, každý se někdy radoval z maličkosti, a každý jednou musí umřít... Doporučuji. Po filmu musí každý sebevrah dostat novou chuť do života. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Obyčejný život vícegenerační rodiny v perspektivě času a tíhy lidského osudu. Nejsilněji působí právě to "obyčejné". Každý si nese svůj kříž. Líbilo se mi to, ale ke čtyřem hvězdičkám něco chybělo. Režisér chtěl za každou cenu udržet emoční linii. Své postavy vystavoval až vyumělkovanému neštěstí. 3,5*. ()

Reklama

pabab 

všechny recenze uživatele

Moje druhé stretnutiie s Bezanconom a opäť nádherné, ľudské. Žiadne prehrávanie, žiadna patetika. VIdel som sa aj v deťoch a aj v rodičoch. Scéna s denníkom mi bola strašne blízka. Ten film okrem smútku je aj plný radosti. Ešte 10 minút po skončení som mlčky pokyvoval hlavou, zaspomínal na svoje detstvo a napísal som synom SMS, ako sa majú. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Život se všemi jeho radostmi a strastmi.. No nevím, každý je tu nadšený z toho, že je to film velice realistický, ale mně tak realistické nepřipadalo, že by tak milující rodiče zapomněli na narozeniny svojí dcery. Některé postavy jsou zábavné (fanynka Cobaina a grunge) a jiné zase vůbec (otravná matka). Retrospektivní způsob vyprávění si mě nezískal, zrovna tak jako většina rodiny. Takže za mě slabší tři hvězdičky. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ TATI, TAK TOHLE JE GRUNGE" :)) Krásná ba přímo okouzlující sonda do života jedné obyčejně neobyčejné rodiny. Nenucený přirozený způsob vyprávění a hlavně uvěřitelný na milion procent. Prožíval jsem všechny jejich strasti i radosti naplno. A co víc, já díky tomu filmu cestoval v čase spolu s nimi a nejvíc si zavzpomínal s Fleur na dobu kdy světu vládl Kurt a grunge a já ještě mohl házet hřívou vlasů :)) Vlastně to byl svým způsobem zážitek 3D :) Fajn film, díky kterému si člověk připomene, jak důležitá je rodina.... a proto prožívejme naplno "první a další dny zbytku svých životů" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama