Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Spíše zklamání. Podobně jako konec samotného seriálu se vůbec nevydařil ( dle mého názoru ) tak v tom pokračoval i poslední film z dilny Galactiky. Pokud mohu zhodnotit tak se prakticky jedna z půlky o vystřižené scény ze seriálu ( takový flasback ) a půlka, teda zbytek o pár scén zamýšlejicích o tom jestli Cyloni udělali správně a podobně. Takže prakticky beru The Plan ne spiše jako samostatny film ale jako epizodu, která jakoby rekapituluje co vše se v seriálu událo ( podobně jako má Lost ty svoje speciální epky ). A tak 3* si mě zdají vhledem k závěru seriálu oprávněné, ale zárověn když beru v potaz všechny 4 řady, tak jak jsem řekl "spíše zklamání". ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Cyloni mají plán. A vám se ho tenhle skoro dvouhodináček pokusí vysvětlit. Celé čtyři série BSG z pohledu cylonů. Nějaké nové, nějaké vystřižené scény, klasika. Je to bonus k pochopení, ale samostatné, obzvlášť po shlédnutí kompletní BSG, to nemá šanci, ani jako TV film. Každopádně pokud jste dojeli na konec čtvrté série a neznechutili se, chcete ještě něco navíc, tak tohle je jediné, co vám ještě zbývá. ()

Reklama

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je důležité podotknout, že plán cylonů je tady pár okamžiků a na pozadí a nijak víc se tady neřeší, proč vlastně na lidi útočí, nebo proč vedou celý útok tak, jak ho vedou. Jen se to zaměřilo na cylony, místo lidí. Je tam snaha o dost filozofických motivů a o pohled z druhé strany, mě ale nebaví dívat se, jak ti špatní nejsou možná až tak špatní... (ostatně na to u mě dojela už IV série) Celkově je to děsně nudné a táhne se to. Navíc to celé působí jako slepenec nějakých záběrů z různých dílů, aby jsme měli co prodat, ostatně i trikově je to daleko za seriálem samotným. V pár slovech: Nefunguje to, je to daleko za úrovní seriálu a vypadá to jen jako snaha vyždímat ze série víc peněz. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Sice slabší než ostatní filmy a zejména seriál, ovšem jako po roce puštěný doplněk BSG univerza funguje jako nakopávač k tomu pustit si seriál po druhé. BSG je velice výjimečný seriál navzdory TV formátu v kombinaci se scifi tématikou (ano ostatním seriálům jako Star Trek či Star Gate se opravdu musím smát zvláště když tyto nepoužité záběry z prvních dvou sezón s přehledem smetou zmíněnou konkurenci) jde o skutečně kvalitní podívanou se solidními herci, velmi dobrým příběhem a nezaměnitelnou hudbou. BSG je seriál neskutečně živočišný, myšlenkově bohatý a příběhově epický, škoda že The Plan neposouvá toto dílo nikam dále spíše naopak odděleně působí relativně chudě a jako reklamu na BSG se doporučit nedá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica se na 111 minut vrací mezi fanoušky, aby je sám velký Edward James Olmos provedl skrze vystřižené scény z prvních dvou sezon a pár dalších poznámek pod čarou jinak obrovského a zajímavého světa. Bohužel The Plan měl ukázat konec dvanácti kolonií z pohledu Cylonů, ale to filmu vydrží jen pár minut a pak už sledujeme "jen" velkou improvizaci cylonů a nic moc neříkající děj. Pocit "neuceleného" a nekomplexního snímku tu je a zůstane, ale je to pochopitelné. To by se dalo prominout, kdyby informačně přinesl děj a nastolené situace něco objevného, nového, hodně zajímavého, ale k tomu nedojde a já jako fanoušek velkého světa výjimečného seriálu zůstanu velmi chladný a k tomuto sestříhanému Plánů se už stěží někdy vrátím... Dovětek k začátku jedné velké ságy aneb jak Cyloni měli plán, co nevyšel:) ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama