foto

Katee Sackhoff

  • nar. 8.4.1980 (37 let)
    Portland, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kathryn Ann Sackhoff, známější spíše pod jménem Katee Sackhoff, se narodila 8. dubna 1980 v Portlandu, v americkém státě Oregon. V šesti letech začala chodit na hodiny tance a herectví. Na střední škole zazářila v několika školních hrách jako „Bye Bye Birdie“, „Oliver“ a „Fiddler on the Roof“. Kromě hraní se věnovala plavání a baletu, dokud si neporanila pravé koleno, což jí přivedlo k praktikování jógy, které se věnuje dodnes.

Po střední škole se přestěhovala do Los Angeles, kde dostal svojí první významnější roli ve filmu TĚHOTNÁ V PATNÁCTI.Následovaly filmy jako HUGH HEFFNER - SKUTEČNÝ PŘÍBĚH, MY FIRST MISTER a HALLOWEEN: ZMRTVÝCHVSTÁNÍ. Mezi natáčením filmů hrála například v seriálech FEARING MIND, POHOTOVOST, ODLOŽENÉ PŘÍPADY nebo BIONIC WOMAN. Sackhoff na sebe upozornila účinkováním v THE EDUCATION OF MAX BICKFORD, kde hrála s Richardem Dreyfussem, o němž později řekla že jí nebyl otcem pouze před kamerou.

Její doposud nejvýznamnější rolí, je ale bezesporu role Kary „Starbuck“ Thrace, v seriálu BATTLESTAR GALACTICA, za kterou v roce 2006 vyhrála cenu Saturn Awards a v letech 2004 a 2007 byla nominována na stejné ocenění.

Současná BATTLESTAR GALACTICA je remakem původního seriálu z roku 1978. V originálu hrál roli kapitána Starbuck Dirk Benedict, a proto rozhodnutí tvůrců obsadit do ní ženu, vyvolalo mezi skalními fanoušky vlnu rozhořčení. Nespokojenci byli ale umlčeni krátce po odvysílání prvních dílů, protože Kathryn vzala roli Starbuck-drsné, nasávající pilotky po svém a stala se brzy jednou z nejoblíbenějších postav. Když se mezi 2. a 3. sérií rozhodla přestat kouřit , odrazilo se to i v seriálu.

Katee Sackhoff má dva psy (Meatball a Nelly B), 3 tetování a údajně chodí každou neděli na desetimílovou procházku.

Míša "Žbluňk" .

Herecká filmografie

Filmy

2018 Untitled Adi Shankar Project
2016 Don't Knock Twice
Girl Flu
2015 Growl
Power/Rangers
2014 Tell
2013 Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie
Oculus
Riddick
Sexy Evil Genius
2012 Vražedná posedlost
2011 Batman Rok jedna
2009 Battlestar Galactica: Plán
Lost & Found (TV film)
2007 Battlestar Galactica: Břitva (TV film)
Hlas smrti 2: Světlo
Last Sentinel, The
Svatební přání (TV film)
2003 Battlestar Galactica (TV film)
2002 Halloween: Zmrtvýchvstání
2001 My first Mister
1999 Hugh Heffner - skutečný příběh (TV film)
Locust Valley
1998 Těhotná v patnácti (TV film)

TV seriály

2016 Longmire (TV seriál)
The Stuff Dreams Are Made Of (S05E10)
Continual Soiree (S05E09)
Stand Your Ground (S05E08)
další epizody (10)
2015 Longmire (TV seriál)
What Happens on the Rez... (S04E10)
Shotgun (S04E09)
Hector Lives (S04E08)
další epizody (10)
2014 Longmire (TV seriál)
Ashes to Ashes (S03E10)
Counting Coup (S03E09)
Harvest (S03E08)
další epizody (10)
2013 Longmire (TV seriál)
Bad Medicine (S02E13)
A Good Death Is Hard to Find (S02E12)
Natural Order (S02E11)
další epizody (13)
2012 Longmire (TV seriál)
Unfinished Business (S01E10)
Dogs, Horses and Indians (S01E09)
An Incredibly Beautiful Thing (S01E08)
další epizody (10)
2011 Workaholics (TV seriál)
2010 Futurama (TV seriál)
Ndndesmiřitelné lrrrozdíly (S06E11)
Team Unicorn (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Kyber-sexuální deviace (S04E04)
2009 Battlestar Galactica (TV seriál)
Daybreak: Part 2 & 3 (S04E20)
Daybreak: Part 1 (S04E19)
Islanded in a Stream of Stars (S04E18)
další epizody (10)
Cleveland show (TV seriál)
Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Formulace odplaty (S03E09)
2008 Battlestar Galactica (TV seriál)
Revelations (S04E10)
The Hub (S04E09)
Sine Qua Non (S04E08)
další epizody (10)
2007 Battlestar Galactica (TV seriál)
Crossroads: Part 2 (S03E20)
Maelstrom (S03E17)
Dirty Hands (S03E16)
další epizody (7)
Bionická žena (TV seriál)
2006 Battlestar Galactica (TV seriál)
The Eye of Jupiter (S03E11)
The Passage (S03E10)
Unfinished Business (S03E09)
další epizody (21)
2005 Battlestar Galactica (TV seriál)
Pegasus (S02E10)
Flight of the Phoenix (S02E09)
Final Cut (S02E08)
další epizody (14)
2004 Battlestar Galactica (TV seriál)
Překvapení pro Tighe (S01E09)
Z masa a kostí (S01E08)
Šest stupňů odloučení (S01E07)
další epizody (9)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2002 Vzkvétající město (TV seriál)
2001 Education of Max Bickford, The (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
2000 Fearing Mind, The (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Chicken Soup for the Soul (TV seriál)
Undressed (TV seriál)
Zoe, Duncan, Jack & Jane (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)

Dokumentární

2012 Syfy 20th Anniversary Special (TV film)
2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)
2002 HypaSpace (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace