Reklama

Reklama

Karel Plíhal - V Telči

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2005, 100 min

Hrají:

Karel Plíhal

Obsahy(1)

Seznam skladeb na DVD:

Úvod
Kde jsou
O blechách a tak
Švadlenka
Milej pane Dänikene
Starý muž
Miss Otis lituje
Nosorožec
V bufetu
Nagasaki Hirošima
Vstávej, holka
Příběh
Prosím tě, holka
Padaly hvězdy
Tři andělé
Plavala vosa v kofole
Flinta v žitě
Ráda se miluje
Levitační
Pohádka
Morseovka
Modří králíci
Ve skříni
Nebe počká
Na Pradědu sněží
Vánoční
Lásko má
Nultá hodina (MI-380)

(více)

Recenze (13)

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu z roku 2004. Přehlídka hitů plachého písničkáře. Proloženo "nesmrtelnými" hláškami a minihistorkami. Celkově jedno z nejlepších hudebních videí, které jsem měl možnost vidět. Plíhal je básník bez potřeby prvoplánově rebelovat. Řada z jeho textů obrací věci "na ruby" a tím hezky provětrává obvyklý úhel pohledu. Tohle DVD považuju za jedno z nejlepších v hudební části mé sbírky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když se tak díváte na Karla Plíhala, jak sedí v košili či mikyně kdesi na pödiu na židli, v ruce třímá kytaru a s polorozcuchaným účesem kouká s lehounkým úsměvem do publika, asi by vás nenapadlo jak veliký umělec to je. On je totiž naprosto přirozený. Nehraje si na hvězdu, byť by mohl protože on a Novaica byli vždy ikonami folkáčů na které se každý návštěvník nejvíce těšil. Karel je básník s kytarou na kterou umí setsakramentsky dobře hrát. To může potvrdit nejeden kytarista amatér, který klasické hity od ohňů zvládne drnkat bez notesu. Nohavica je těžký, ale Plíhal... to je prstový masakr. Mám moc rád jeho písně. Nejen že jsou krásné, melodické s hezkými texty , které jsou jednou vtipné a jednou přemýšlivé. Ale ty písně mně vrací do mládí, kdy jsem je tehdá coby novinky nasával a kdy ve mně každá z těch tehdejších písní uložila něco z té doby. Tento koncert je takovým průřezem tvorby Karla Plíhala a mezi dnes už legendárními písněmi se sem tam mihne nějaká neznámá. A to nemluvím o jeho minibásničkách, které mezi písněmi opravdu zhusta sype z rukávu. Tohle CD bylo pro mne moc příjemným zážitkem! 5 akordů ! * * * * * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Už to není ono. 1) 52letý Karel Plíhal je stále fajn, veršuje mu to pěkně, na kytaru umí dobře, ale působí příliš rutinovaně a unaveně. Doby pětihvězdičkových ocenění (osmdesátá léta) jsou nenávratně pryč. 2) Vadilo mi ozvučení s nadmírou basů. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama