Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zábavné, stylové ale na tak přímočarý příběh zbytečně rozvleklé. Nevyrovná hudba od naprosto božských The Birthday a podobných přes příšerné a nehodící se R&B. Po šesti letech od prvního shlédnutí původní nadšení výrazně vyprchalo. Skvělé a trefné obsazení nicméně stále baví. Bez Yamady a Oguriho by film byl poloviční. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak máme tu dva ambiciózní teenagery, kteří chtějí převzít nadvládu nad střední školou Suzuran... O jejich bojových i přesvědčovacích kvalitách k tomu je následovat se během filmu několikrát přesvědčíme a nebude chybět ani pár vyloženě srandovních scén... Závěrečná bitka v silném lijáku je třešničkou na dortu a co se chorea týče, jedna z nejlepších mnou dosud viděných... Stopáž je mírně přepálená a i celý příběh velmi prostinký, i s tou odbočkou na Yakuzu a tím zastydlým středoškolákem, ale ve výsledku jsem se bavil skoro maximálně... Navíc je to všechno natočeno a podáno "very cool" v tom nejlepším slova smyslu... ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Z tohohle bude fanynky asian boys polévat horko. :) Miike stále více reflektuje moderní filmařské trendy a Crows: Epizode 0 je celkově snad jeho nejdynamičtější film, velmi dobrý téměř ve všech stránkách. Má styl, spád, příběh, krásnou Meisu Kuroki a rozmanité a charismatické mladé tvrďáky, co si rozbíjejí držky ve vizuálně slušně nářezových bitkách. Ta výborná hromadná mezi gangem Serizawy a GPS (provazce deště, všudypřítomné bláto mísící se s krví, solidní street fight choreografie, zpomalené záběry a pomalá balada - to je prověřená a úderná kombinace; Adrian není sám, komu při ní vytanuly na mysl stylizované scény v korejských akčních dramatech :) a zdramatičtění příběhu jsou velkým příslibem pro pokračování. Nevím, komu budu fandit, ale hodně mě zajímá, jak to bude dál... ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Takashiho nemám moc v oblibě, ale tohle mi přišlo jako od někoho úplně jiného a daleko daleko lepší. Jde o boj studentů o ovládnutí nejdrsnější školy. Ovládnutí ne pilným studiem umění a skvělými výsledky v matematice, ale v boji na blízko. Scénář je jednoduchý, ale v pohodě to stačí. Na tohle se asi budu snažit lákat lidi, co se z nějakých důvodů bojí asijských filmů. Není to tak umělecké, je to nabité akcí a spád to má taky výborný. Nebude hrozit, že by si někdo pletl herce, protože každý má jiný účes, zuby nebo dokonce masku přes ústa. V těchto parametrech se to daleko víc podobá současným blockbusterům, jen je to víc kompaktní. No a taky bych to odhadl na 15+, což mají lidi radši. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Drsné a zaujímavé. Ale vzťahovo nedostačujúce a okrem finále v rámci postupne budovaného napätia pre mňa aj nefunkčné. Pričom začiatok, ktorý bol značne odľahčený pôsobil veľmi osviežujúco. Po pol hodine sa to zvrtlo na ťažkú drámu a postupne som tomu prestával veriť. Na to ako som mal Miikeho rád mám pocit, že je strašne nesúrodý. Strašne povrchný a strašne pozlátkový. Ale bez presahu. Filozofia na ktorej mal byť postavený príbeh sa objaví v posledných 2 minútach a pôsobí strašne samoúčelne. Pri Ichi the Killer bolo aspoň to nepríjemné násilie. Tu je to také tancovanie v blate. Priemer. Ale už sa k tomu asi nikdy nevrátim. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama