Reklama

Reklama

Tetička za všechny peníze

(TV film)

Obsahy(1)

Věra Ferbasová v malé televizní komedii o podnikavé tetičce, která by se ráda vdávala... V pátek třináctého má k mladým manželům Horovým přijet na návštěvu jejich poněkud svérázná tetička Helena, která si u nich většinou dává schůzky s nápadníky na inzerát. Oba honem schovávají potraviny, pití a cigarety, protože tetička raději bere, než dává. Tentokrát ale tetička překvapila. Nápadník sice také přijde, ale teta hodila do „placu" i obdivuhodně bohatou peněženku a manželé Horovi dostali několik tisíc na přilepšenou. Změna nastane v okamžiku, kdy u dveří zazvoní muž, který je sice pozván dál jako tetiččin nápadník, ale z hovoru vyplyne, že je to kriminalista a za tetičkou přichází ze zcela jiných důvodů... (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Věra Ferbasová se sice rozehrála v této minuatuře naprosto perfektně, ale co ten zbytek? Další z řady "nenucených" komunálních televizních bezradností. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Jak tady ostatní správně píší, je to jen zbytečně natažená anekdota, která se spolehla na souhru Vladimíra Menšíka a Jiřiny Bohdalové osvědčenou scénkami z televizních estrád. Pointou to zavání někdy od poloviny, ne-li dříve. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Režisér Petr Schulhoff, sám autor námětu, vtipnou mikrokomedii zajímavě vypointoval. Pobaví i dialogy. Už jen herecké obsazení je zárukou úspěchu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Menšík a Bohdalová dostali telegram od otravné příbuzné z venkova. Chystá se k nim načas nastěhovat. Zjištění, že má lakotná teta peníze a vyhlídku na vdavky, přiměje manžele uvažovat, jak toho využít ve svůj prospěch. Mikrokomedie, u které by se nic nestalo, kdyby byla o 15 minut kratší nebo delší, protože jde vlastně o anekdotu, jejíž pointa se oddaluje dialogovou vatou. Ale nechci Schulhoffovi křivdit. Na to, že se celou půlhodinu pohybuje v jediné kulise, z níž trčí studiový aušus a tu a tam je možné nad ní zahlédnout levitující mikrofon, a na to, že všichni herci bez výjimky jen naplňují očekávání od svých obvyklých škatulek, to docela rychle uběhne a místy je i čemu se zasmát. Věra Ferbasová věru není moje oblíbenkyně, ale musím uznat, že jako nezbedná tetička je poměrně snesitelná a na její souhře s ostatními herci není znát žádná pauza. 60% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kam čert nemůže, tam nastrčí ženskou. V tomto případě potrhlou tetinku, která je k nezastavení. Filmy Petra Schulhoffa, celovečerní i ty druhé, mají sice svůj nepopiratelný půvab, ale jejich humor s odstupem let poněkud vázne. Nebýt Věry Ferbasové, která tady předvedla jednu ze svých pozdních hereckých kreací, nestálo by to laciné dílko ani za pozornost. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během filmu si několikrát můžeme všimnout mikrofonu štábu. Vidět ho můžeme například v čase 11:00. (SONY_)

Reklama

Reklama