Reklama

Reklama

Fifth Gear je britský motoristický magazín, který má za sebou už 18 sérií. Poprvé byl odvysílán v roce 2002 na stanici Chanel 5 jako reinkarnace pořadu Top Gear, který v roce 2001 BBC zrušila kvůli nízké sledovanosti. Uvažovalo se i o využití jména původního pořadu, to však BBC odmítla. Část produkčního týmu Top Gearu a několik moderátorů přešlo tedy do Fifth Gearu. Včetně Quentina Willsona, Tiffa Needella a Vicki Butler-Hendersonové. V dalším roce BBC Top Gear obnovila a pořady si teď konkurují. V roce 2010 se jedním z moderátorů stal Ben Collins, skrývající se pod maskou Stiga.
Fifth Gear přináší v každé epizodě recenze a testy nových i ojetých automobilů, motoristické novinky, reportáže, názory expertů a praktické informace pro řidiče a fanoušky motosportu. Moderátoři se v autech opravdu vyznají, většina z nich profesionálně závodí. Základnu mají v kavárně Ace Cafe na závodním okruhu a jednotlivé části pořadu natáčejí na atraktivních místech. Každý rok vyhlašuje Fifth Gear ceny roku. Pro Čechy může být zajímavá skutečnost, že Fifth Gear vyhlásil Škodu Superb Combi rodinným autem roku 2010. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Top gearu, který je spíše zábavnou show o autech, je Fifth gear motorisický magazín s větší informativní hodnotou s nižším akcentem na vizuální stránku a celkovou zábavnost pořadu. Moderátoři nejsou sice takoví šoumeni jako Jeremy a jeho kumpáni, na druhou stranu se jedná o skutečné řidiče, většinou (bývalé) závodníky, kteří autům rozumí více než kdokoli z branže. ()

agent_barton

všechny recenze uživatele

Ne, toto opravdu není napodobenina Top Gearu (aspoň toho novodobého), i když značná rivalita mezi nimi existuje. Jedná se o kvalitní a jeden ze serióznějších motoristických pořadů, který je v mnoha ohledech daleko lepší než Autosalon či jiné konkureční pořady na českých televizích. Dílů jsem zase tolik neviděl, proto nehodnotím. Ale odpad rozhodně ne! ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že historicky nikdy nestačí být jen první. Po zrušení "starého Top Gearu" vznikl Fifth Gear a jako první ukázal, že jde show o autech udělat moderně a s humorem. A tak se udělal "nový Top Gear" a Fifth Gearu natrhnul *****. Ačkoli 5G recykluje moderátory ze starého TG a dokonce v něm chvíli moderoval i Stig, propuštěný krátce předtím z TG, tak to pořád nestačí a trojice z moderního Top Gearu je prostě o třídu výš. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak oni chtěli název tehdy zrušené legendy a dopadlo to tak. Hezky s tím názvem provokovali, to jo. Ale protože se každý motoristický pořad po zhlédnutí britského Top Gearu zdá šedý, je těžké zaujmout nějaké skutečně objektivní stanovisko, aspoň na mé straně. Pánové nastavili laťku tak vysoko, že tím vlastně “znevýhodnili” ostatní. Ale nahradit se nedají, to už víme od dob zámořské verze i další generace s Joeym. ()

zliteonit 

všechny recenze uživatele

No nevím. Jisté fanoušky si tenhle pořad určitě najde, ale já k nim nejspíš patřit nebudu. Nápady na srovnání jsou absurdní. Srovnávají nesrovnatelné a taky moderátoři vypadají na to, že se k tomuto pořadu dostali jen jako k roli. Maskéři by možná mohli zvolit vhodnější a vkusnější oblečení. Rady pro spotřebitele? Žádné, nebo nepoužitelné. Je to jiný level Top gearu. Nižší... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama