Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Někdo to nechce chápat, hloupí to nepochopí a ať je to jak chce, je v tom hodně pravdy a moudra a rozhodně to stojí k zamyšlení. Jeden z nejlepších dokumentů v poslední době co jsem viděl.Budoucnost je naší zodpovědností; pokud tuto zodpovědnost nebudeme schopni přijmout, budou za nás myslet ostatní. Poselství obou dílů je proste: ZAČNĚTE MYSLET !!! ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

oproti minulému filmu víc ukecané a celkově zdlouhavější. Zatímco první Zeitgeist u mě vyvolal spoustu pocitů a dá se říct, že mě dokázal rozzuřit fakty v něm řečenými, druhý díl se (až na první čtvrtinu) věnuje spíše řešením a různým utopickým teoriím a nepředkládá nám "pravdu" tak nekompromisním způsobem jako jednička. Navíc je film prostřihán pár rozhovory, které na mě působili trošku nudně (ačkoliv se kolikrát jednalo o zajímavé teorie, tak nemusím pořád dokola vidět ty samé ksichty sedící v pohodlném křesle a divoce gestikulující rukama). Korunu snímku nasadil rekrutační konec a zasněný klip "to bude tak fajn až změníme svět" - jednoznačné zklamání. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se nesnaží nikoho přesvědčovat, ale používají rétorické, manipulativní techniky jako všichni ostatní. Bylo to zajímavé a fajn, ale jakmile tam najel chlápek s ženskou a začali propagovat utopickou vizi Venus projektu a ke konci mě ještě vyzvali k bojkotu určitých bank, a abych se přidal k jejich hnutí, ztratil dokument na věrohodnosti a vážnosti. Zeitgeist: Moving Forward byl lepší a argumentačně zvládnutelnější. Jsem sám komu to připadalo, že se tady někdo snaží o komunismus, kde si budou všichni rovni a jak budeme mít nevyčerpatelné zdroje? ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Väčšinou sa nepodarí dosiahnuť úroveň prvého originálu, ale Addendum takýto problém nemá. Formu ťaží z dobrého predchodcu, no s vyleštenejšími tématami, a nedáva nám len otázky, ale aj odpovede. Ak by projektu Venus venovali viac miesta na úkor úvodných (krívajúcich) peňažných témat a záverečných mátrixovských vizualít, mohol to byť najlepší dokument posledných rokov. Aspoň premňa. ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu vlažný, navíc ekonomické téma už bylo nakousnuto v díle předešlém, přesto si mě snímek pomalu a jistě získával, až si mě úplně omotal kolem prstu. Pravda, závěr vyznívá trochu utopicky, ale tahle představa se mi líbila a nepřišla mi neproveditelná. Autoři navíc odstranili neduhy z prvního dílu, takže nemám důvod, nedat 5***** ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama