Reklama

Reklama

Nostalgická tragikomedie nás zavádí do jednoho newyorského baru, jehož neurvalý majitel Jacques (Brian Cox) už chce pověsit řemeslo na hřebík. Najde si proto na ulici svého následovníka, mladého pobudu a snílka Lucase (Paul Dano), který má ale na barmanskou profesi až příliš „dobré srdce“. Lekce otrlosti může začít... Mladík se rychle učí práci za barem a přizpůsobuje se místnímu stylu. Všechno jde podle plánu. Až jednoho deštivého večera do pánského baru vejde krásná a namol opilá letuška. Lucas se bezprizorní cizinky ujme a nabídne jí útočiště. Přítomnost ženy atmosféru baru zcela promění, což cholerický majitel nese s nelibostí. Od této chvíle už se události mohou vyvíjet jen špatným směrem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

ZuzkaZ 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem, že tento film je opravdu velmi bizarní. Na jednu stranu působí velmi amatérsky, herecké výkony nejsou nijak vybroušené, postavy mnohdy působí až příliš ploše a bez výrazu, především zpočátku zanechávají člověka emočně chladným. Naopak svým způsobem fascinující a mrazivý zároveň je chladnokrevný cynismus, s jakým režisér k danému tématu přistupuje, od svých postav si udržuje zřetelně jasný odstup. Co ovšem na tomto filmu oceňuji, je jeho velmi zvláštní melancholická a posmutnělá atmosféra, kterou je prodchnut celý film od začátku do konce, určitá nejednoznačnost, celková tragikomická poloha a především konec, který mi opravdu vyrazil dech. //Pozor, nepatrný spoiler.// Že bude autor až natolik cynický a název Dobré srdce bude skutečně mít „dvojí význam“ jsem netušila. //LFŠ 2010 ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Nad oprýskanými stoly, které naříkají nad svým údělem při každém pohybu, vznáší se opar cigaretového kouře v němž utopila se minulost, a budoucnost je v nedohlednu. Kdesi v koutku sedí muž nad knihou. Přízraky lidí, jenž zapomněli svou cestu domů a nebo jí nikdy neznali, drží pevně ve svých rukou sklenice a doufají že si dokaží uhlídat alespoň na dně se povalující přítomnost. Kdesi v koutku sedí muž se zavázanýma očima nad knihou. Jediné co připomíná život v této místnosti jsou příběhy pobleskující ve tmách očí zírajících do prázdna. Kdesi v koutku sedí muž se zavázanýma očima nad knihou do které zapisuje tyto příběhy, které občas odrazí se od střípků naděje, roztroušených v zapomenutých zákoutích, které tma ještě nepohltila. Tíha světa tlačí zvenčí do dveří a tak odejít se pokusilo jen pár těch nejodvážnějších. I jejich příběhy jsou zaznamenané v knize slepého muže, v knize kterou nikdo nikdy nečetl, v knize která nezná jen jeden jediný osud..ten svůj. ()

Reklama

Katy86 

všechny recenze uživatele

Hned poprvé, jak mu utekla ta kachna, tak jsem si říkala prosím, ať ho nezajede to auto... ale stalo se... sice napodruhé, ale stalo. Nedokázala jsem si představit, že by umřel právě on, ale od začátku jsem to předvídala. Sice mě ten konec trošku pokazil celý film, ale i tak mu musím dát 5*. Krásn ěse na něho koukalo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dramaticky spracovaný a zahraný film s pekným odkazom na záver... O dvoch protichodných typoch ľudí, ktorí si navzájom dokázali pomôcť. Často je úprimné priateľstvo aj tam, kde by ste ho nikdy nehľadali, o to je potom vzácnejšie... Aj napriek tomu, že záver bol viac-menej jasný už hneď od začiatku (u mňa to bolo od miesta, kedy P. Dana prepúšťali z nemocnice), dejová linka ma nenudila, pričom ma každú chvíľu niečím príjemne prekvapila, či už svojim sladko-trpkým humorom alebo nejakou pozitívnou myšlienkou. Samotný koniec možno pre niekoho môže vyznieť ako taký umelý, boľavo-sladký konštrukt, ale mne to nevadilo, skôr naopak. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dobré srdce má jistě své kvality, tvůrci zde navodili autentickou atmosféru a komornost snímku rozhodně sluší. Jenže scénář je už slabší, především díky nepříliš kvalitně napsaným postavám a (bohužel) ten "nečekaný" závěr budete čekat už od poloviny filmu. I tak má ale smysl, evropské "dobrosrdečnosti" není nikdy dost. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama