Reklama

Reklama

Nostalgická tragikomedie nás zavádí do jednoho newyorského baru, jehož neurvalý majitel Jacques (Brian Cox) už chce pověsit řemeslo na hřebík. Najde si proto na ulici svého následovníka, mladého pobudu a snílka Lucase (Paul Dano), který má ale na barmanskou profesi až příliš „dobré srdce“. Lekce otrlosti může začít... Mladík se rychle učí práci za barem a přizpůsobuje se místnímu stylu. Všechno jde podle plánu. Až jednoho deštivého večera do pánského baru vejde krásná a namol opilá letuška. Lucas se bezprizorní cizinky ujme a nabídne jí útočiště. Přítomnost ženy atmosféru baru zcela promění, což cholerický majitel nese s nelibostí. Od této chvíle už se události mohou vyvíjet jen špatným směrem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Že byl snímek z části severskou produkcí, bylo znát hlavně na jeho ponurejší atmosféře, kterou mám rád. Kromě atmosféry mě ještě zaujaly herecký výkony ústřední dvojice. Barevný filtry mi ale moc nesedly a příběh mě nedokázal nějak víc zaujmout, takže jsem měl místama pocit, že je Dobré srdce dlouhý několik hodin. Se závěrem jsem narozdíl od ostatních problém neměl, naopak se mi líbil. Jenomže z převážný většiny jsem se bohužel dost nudil a jen těžko si film získával mojí pozornost, tři rozpačitý hvězdy. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný kontrast ve všech možných mezích je tak příjemně a důvěryhodně podán, že jsem neměla vůbec dojem falešnosti. Otřískaný týpek s vulgárním slovníkem, co pomůže věčně zasněnému bezdomovci v nouzi, ale na oplátku od něj vyžaduje víc než jen vděčnost. Už od začátku tak nějak tušíte, kam celé dárcovství nejen emocionální spěje a přesto nečekáte, že bude na nedobrovolné bázi. Vlastně jste tu svědky utvářejícího se nesourodého přátelství, které bohužel skončí přesně tak rychle jako začalo, o čemž by vás ta zdlouhavá tendence ten vztah vylíčit měla přesvědčit možná daleko dříve než mě. Bez plných je to bohužel za některé vatové scény, které bych oželela, stejně jako za letušku, kterou bych raději neviděla. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dramaticky spracovaný a zahraný film s pekným odkazom na záver... O dvoch protichodných typoch ľudí, ktorí si navzájom dokázali pomôcť. Často je úprimné priateľstvo aj tam, kde by ste ho nikdy nehľadali, o to je potom vzácnejšie... Aj napriek tomu, že záver bol viac-menej jasný už hneď od začiatku (u mňa to bolo od miesta, kedy P. Dana prepúšťali z nemocnice), dejová linka ma nenudila, pričom ma každú chvíľu niečím príjemne prekvapila, či už svojim sladko-trpkým humorom alebo nejakou pozitívnou myšlienkou. Samotný koniec možno pre niekoho môže vyznieť ako taký umelý, boľavo-sladký konštrukt, ale mne to nevadilo, skôr naopak. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Velmi záhy je jasné, o co půjde, ale to vlastně vůbec nevadí. Kus filmu je čirá nuda, nic moc se neděje, objeví se pár vtípků a postřehů (kdybyste náhodou nevěděli, tak kapacita baru je 13 lidí a ženský do baru nepatří, ty maj cukrárny a kavárny), Paul Dano sem tam i promluví a jedna ženská se tu přece jen objeví, a taky husa a nové auto a zapálená kořalka a sem tam něco, co spolu moc nesouvisí. A nakonec to celé tedy nějak dopadne... ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

Příznačná je atmosféra v zastrčeném newyorském baru s pravou špinavou patinou. Je to posvátné místo, kde nemají místo žádné novoty ani jiní hosté než štamgasti. Děj se točí kolem specifických charakterů 2 hlavních postav: barmana - sprosťáka s infarktovými záchvaty a mladého bezdomovce - beznadějného slušňáka. Změní je vzájemné soužití? ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama